Chcete zužitkovat typické podzimní suroviny, ale už vás nebaví vařit z tradiční jídla? Vyzkoušejte něco nového, dnes pro vás máme recept na netradiční dýňové palačinky.
Ingredience:
1 šálek dýňového pyré (můžete použít dýňové dužiny nebo konzervované dýňové pyré)
1 1/2 šálku hladké mouky
2 lžíce cukru
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky mletého hřebíčku (volitelně)
1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
1 1/4 šálku mléka
2 velká vajíčka
2 lžíce rostlinného oleje
Máslo nebo olej na smažení
Postup:
V míse smíchejte dýňové pyré, hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, skořici, hřebíček (pokud používáte) a muškátový oříšek. Vytvoříte tak suché směsi pro palačinky. V další misce rozšlehejte mléko, vajíčka a rostlinný olej.
Postupně přidejte suchou směs do směsi s mlékem a vajíčky. Dobře promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto. Na středním ohni připravte pánvičku a rozehřejte na ní máslo nebo olej.
Lžící nakládejte těsto na pánev a rozetřete ho na palačinku. Smažte palačinky z obou stran dozlatova, obvykle to trvá asi 2-3 minuty na každé straně.
Vyndejte palačinky z pánve a pokračujte ve smažení dalších, přidávejte máslo nebo olej podle potřeby. Palačinky můžete podávat teplé s javorovým sirupem, medem, nebo jinými oblíbenými přísadami, jako jsou ořechy, plátky banánu nebo čerstvé bobule.
Témata: recepty Vaření
Soukupa nenahradí jen tak někdo: PRAVDA o astronomické sumě pro Dopitu!
Ariana Grande: Spontánní duet s fanouškem vytvořil nečekané spojení!