Krémová houbová polévka může sloužit jako vynikající teplý předkrm nebo i lehký hlavní chod. Vyzkoušejte ji podle našeho receptu.
Suroviny:
500 g čerstvých hub (např. žampióny, hříbky)
1 střední cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
4 brambory
800 ml vývaru (zeleninový nebo hovězí)
200 ml smetany ke šlehání
Sůl a pepř dle chuti
Čerstvé bylinky (např. petrželka) na ozdobu
Postup:
Nejprve očistěte a nakrájejte houby na menší kousky. Na pánvi rozehřejte máslo a olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a dusíme ji dozlatova.
Přidejte nakrájený česnek a houby. Osolte a opečte houby, dokud nezměknou a neuvolní svou šťávu. Přidejte oloupané a nakrájené brambory a zalijte vývarem. Vařte, dokud brambory nejsou měkké.
Poté směs nechte trochu vychladnout a pak ji rozmixujte dohladka. Vrátíme polévku zpět do hrnce a přidáme smetanu. Zahřejeme na střední teplotu, ale nepřivádíme k varu.
Ochutíme solí a pepřem podle potřeby. Hotovou polévku podáváme ozdobenou čerstvými bylinkami.
Témata: recepty Vaření Houby
Ariana Grande: Spontánní duet s fanouškem vytvořil nečekané spojení!
Zápas století přinesl nečekanou hvězdu: Kdo je Sydney Thomas?