Advent sice ještě nezačal, ale doba pečení vánočního cukroví už započala. Upéct si můžete i druh, který nese jméno podle prvního československého prezidenta T. G. Masaryka.
Masarykovo cukroví
(180 g vlašských ořechů, 300 g pšeničné hladké mouky, 200 g másla, 100 g krupicového cukru, lžíce kakaa, žloutek, moučkový cukr)
Nejprve vezmeme vlašské ořechy a na dvě hodiny je namočíme do studené vody. Poté je nahrubo nasekáme. Přidáme ostatní suroviny a zpracujeme těsto.
Z těsta následně vytvarujeme válečky, které by měly mít v průměru zhruba čtyři centimetry. Ty pak dáme do lednice nebo mrazáku, aby ztuhly.
Na závěr nakrájíme z válečků kolečka a pečeme je v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia. Výsledné cukroví pak ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.
Témata: recepty Vaření
Hudební svět v šoku! Elton John přišel o zrak!
Zendaya ohromila Gothamy: Pocta věnovaná matce dojala všechny!
Patrik Hartl poprvé popsal okolnosti těžkého konce ve StarDance!