Masarykovo cukroví: Recept na cukroví, které nese jméno po prezidentovi

Pečení, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí

23. listopadu 2023 12:25

Advent sice ještě nezačal, ale doba pečení vánočního cukroví už započala. Upéct si můžete i druh, který nese jméno podle prvního československého prezidenta T. G. Masaryka. 

Masarykovo cukroví
(180 g vlašských ořechů, 300 g pšeničné hladké mouky, 200 g másla, 100 g krupicového cukru, lžíce kakaa, žloutek, moučkový cukr

Nejprve vezmeme vlašské ořechy a na dvě hodiny je namočíme do studené vody. Poté je nahrubo nasekáme. Přidáme ostatní suroviny a zpracujeme těsto. 

Z těsta následně vytvarujeme válečky, které by měly mít v průměru zhruba čtyři centimetry. Ty pak dáme do lednice nebo mrazáku, aby ztuhly. 

Na závěr nakrájíme z válečků kolečka a pečeme je v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia. Výsledné cukroví pak ještě horké obalujeme v moučkovém cukru. 

Témata: recepty Vaření