Léto je obdobím sklizně nejen na polích, ale také na našich zahrádkách, kde je stále oblíbenější plodinou cuketa. V kuchyni je možné ji využít na mnoho způsobů. Jedním z výsledků může být polévka. Víte, jak na ni?
Cuketová polévka
(máslo, cibule, česnek, 500 g cukety, zeleninový vývar, tymián, sůl, pepř)
Nakrájejte cibuli a společně s dvěma stroužky česneku ji orestujte v hrnci na lžíci másla. Žlutou nebo zelenou cuketu i se slupkou dobře omyjte, nakrájejte na malé kousky a přihoďte do hrnce.
Po jejím orestování zalijte dosavadní obsah hrnce litrem či půldruhým litrem zeleninového vývaru a po dobu deseti minut vařte. Na závěr ještě přidejte čerstvý tymián, polévku rozmixujte a okořeťe dle chuti solí a pepřem.
Témata: recepty Vaření Zelenina

Hailey Bieber šokuje fanoušky: Přestala sledovat Justina a sdílí tajemný vzkaz!

Zemřel legendární český herec Alois Švehlík (†85)