Letní cuketová polévka: Ze zahrádky do kuchyně a na talíř!

Cuketa, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí

18. srpna 2023 11:18

Léto je obdobím sklizně nejen na polích, ale také na našich zahrádkách, kde je stále oblíbenější plodinou cuketa. V kuchyni je možné ji využít na mnoho způsobů. Jedním z výsledků může být polévka. Víte, jak na ni?

Cuketová polévka
(máslo, cibule, česnek, 500 g cukety, zeleninový vývar, tymián, sůl, pepř)

Nakrájejte cibuli a společně s dvěma stroužky česneku ji orestujte v hrnci na lžíci másla. Žlutou nebo zelenou cuketu i se slupkou dobře omyjte, nakrájejte na malé kousky a přihoďte do hrnce. 

Po jejím orestování zalijte dosavadní obsah hrnce litrem či půldruhým litrem zeleninového vývaru a po dobu deseti minut vařte. Na závěr ještě přidejte čerstvý tymián, polévku rozmixujte a okořeťe dle chuti solí a pepřem. 

Témata: recepty Vaření Zelenina