Kuřecí wok pánev s zeleninou nepatří mezi typická česká podzimní a zimní jídla. Přesto jde o rychlou pochoutku, která náležitě zahřeje.
Ingredience:
500 g kuřecího masa, nakrájeného na proužky
2 hrnky směsi čínského zelí, mrkve a cukety (můžete použít i další oblíbenou zeleninu)
3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce rybí omáčky
1 lžička medu
2 lžíce oleje na vaření
3 stroužky česneku, nasekané
1 lžička čerstvého zázvoru, nastrouhaného
Vařená rýže na podávání
Postup:
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte kuřecí maso a orestujte ho dozlatova. Přidejte zeleninu a orestujte dalších 5-7 minut, dokud není zelenina měkká, ale stále křupavá. Ve skleničce smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku a med. Přidejte česnek a zázvor do pánve, orestujte krátce. Nalijte směs s omáčkami nad kuřecí a zeleninu, promíchejte a vařte další 2-3 minuty. Podávejte horké s vařenou rýží.
Témata: recepty Vaření
Ariana Grande: Spontánní duet s fanouškem vytvořil nečekané spojení!
Zápas století přinesl nečekanou hvězdu: Kdo je Sydney Thomas?