Žena bez plastiky se nevdá a nepovýší ji! Posedlost krásou dosáhla vrcholu!

Plastické operace

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

12. května 2018 12:47

Plastické operace podstupuje v dnešní době řada lidí. Důvody mohou být různé. Někteří lidé se snaží zakrýt například jizvy po zranění, jiní chtějí být krásnější a důvody k operaci jsou tak ryze estetické. Plastické úpravy přišly do módy v době, kdy se k podobným zákrokům začaly uchylovat všemožné hvězdy šoubyznysu.

Leckterá mladá dívka se v nich zhlédla a chtěla mít taktéž upravené tělo, odsátý tuk na břiše nebo zvětšená prsa. Například v USA (nebo i v Česku) vás ale taková operace může vyjít na nemalé peníze. V Brazílii tomu ale tak není.

Brazilský stát vyznává názor, že lidé mají právo být krásní. Takže plastické operace jsou v zemi buď zcela zdarma nebo za ně pacienti a pacientky zaplatí jen nepatrný poplatek.

Jihoamerická země díky tomu zažila nebývalý boom plastických operací. Ročně je jich v zemi v rámci zdravotního pojištění provedeno více než půl miliónu.

Je tomu tak z několika důvodů. Jedním je cenová dostupnost, jak již bylo uvedeno. Druhým důvodem je atmosféra v brazilské společnosti. Znalci brazilské kultury tvrdí, že Brazilka která není krásná má totiž velké problémy. Je pro ní téměř nemožné najít si manžela a úspěchů nedosáhne ani v práci. Je totiž mnohem méně pravděpodobné, že bude například povýšena.

Mnoho žen se proto v Brazílii uchyluje k chirurgickým úpravám svého zevnějšku. Ty s sebou ale nesou četná rizika. Jsou prováděny na veřejných klinikách a lékaři s nimi často nemají patřičnou zkušenost. Brazilky si tak často stěžují, že slouží chirurgům spíše jako pokusní králíci.

Na operace se také velmi dlouho čeká a to v rozmezí od několika měsíců do několika let. Přesto jsou Brazilky a Brazilci chirurgickým zkrášlováním posedlí. S celkovým počtem 1,2 miliónu plastických operací ročně (sečteme-li operace na veřejných i soukromých klinikách) se řadí v počtu zkrášlujících zákroků na druhé místo na světě.

V zemi taktéž existuje obrovský rozdíl mezi státními a soukromými klinikami. Ty státní jsou často podfinancovány a většina pacientů ze střední a vyšší vrstvy tak raději za zákrok zaplatí na soukromé klinice. To způsobuje jen další potíže brazilskému zdravotnickému systému a ten je tak v současnosti pevně rozdělen na lepší a horší kategorii.

Jistě že některé zákroky plastických chirurgů jsou nutné, aby pacient nebo pacientka odstranili závažné vady, které by jim jinak výrazně komplikovaly život. Podle serveru Newsweek je ale 95 procent brazilských plastických operací ryze estetického charakteru. Někteří pacienti dokonce předstírají zdravotní potíže, aby jim stát na operaci přispěl.

Operace navíc provádějí lékaři, kteří se plastické chirurgii teprve učí. Výsledky jsou tak někdy tristní. Další potíží je fakt, že nové postupy v oboru jsou nejdříve testovány na pacientech veřejných státních klinik. Výjimkou tak nejsou ani pacienti kterým na těle zůstanou ošklivé jizvy nebo dokonce dostanou komplikované infekce.

Témata: Plastické operace Brazílie ženy Krása