Pomalu se blíží advent, což znamená jediné. Je nejvyšší čas začít s pečením vánočního cukroví. Než však začnete, vyplatí se věnovat pár chvil našim radám.
Nejoblíbenějšími druhy jsou linecké cukroví a vanilkové rohlíčky, následují vosí hnízda, perníčky nebo pracny. Třeba pro přípravu lineckého cukroví se při dnešních možnostech doporučuje využití mixéru, protože těsto je náchylné na teplotu. Před pečením by pak mělo alespoň přes noc odpočívat v lednici.
Populární jsou i vanilkové rohlíčky, které není záhodno šidit. Kromě pravých ořechů použijte rovněž pravé máslo, nikoliv rostlinné tuky. Vanilkový cukr pak rozhodně nenahrazujte tím vanilínovým.
U pracen zase platí, že formičky pro přípravu není třeba plnit až po okraj, těsto je naopak třeba přitisknout k okrajům. Případné přeplněné formičky je totiž výrazně těžší vyklopit.
Témata: recepty Vaření
StarDance pokračuje: Obhajoba šéfa televize! Řekl, proč show patří na ČT
Banán přilepený lepící páskou se prodal. Za částku, které se jen těžko věří