Jablka v těstíčku: Vyzkoušejte náš chutný recept

Počasí

Autor: Libor Frýdl

11. října 2023 17:51

Jablka v těstíčku jsou jednoduchým a lahodným dezertem, který je ideální pro podzimní období. S naším receptem je hravě zvládnete. 

Suroviny:

4 středně velká jablka (např. Granny Smith nebo Gala)
1 šálek hladké mouky
1/4 šálku kukuřičného škrobu
1/4 šálku cukru
1/2 čajové lžičky soli
1 čajová lžička skořice
1/4 čajové lžičky muškátového oříšku
1 velké vajíčko
1 šálek mléka
1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
Olej na smažení
Cukr na posypání

Postup:

Nejprve si připravte jablka. Omyjte je, oloupejte a odstraňte jádřince. Jablka nakrájejte na plátky asi 1/2 palce tlusté. Ve střední míse smíchejte suché ingredience: mouku, kukuřičný škrob, cukr, sůl, skořici a muškátový oříšek.

V jiné míse rozšlehejte vajíčko, přidejte mléko a vanilkový extrakt. Smíchejte mokré ingredience. Postupně přidejte suché ingredience do mokrých a promíchejte je dohladka, aby vznikla těstíčka.

Do kastrůlku dejte dostatek oleje, abyste mohli plátky jablka ponořit. Rozehřejte olej na střední teplotu. Plátky jablka ponořte do těsta tak, aby byly po všech stranách dobře obaleny těstíčkem.

Smažte jablka v horkém oleji, dokud nejsou zlatě hnědá. To by mělo trvat asi 2-3 minuty na každou stranu. Vyjměte smažená jablka z oleje a nechte je na papírovém ubrousku okapat.

Posypte jablka cukrem nebo směsí cukru a skořice, dokud jsou stále teplá. Podávejte horká a můžete je doplnit třeba šlehačkou, zmrzlinou nebo javorovým sirupem.

Témata: recepty Vaření Ovoce