Dýně a podzim k sobě prostě a jednoduše pasují, dokonce i v kuchyni. Připravit si z nich můžete například chutnou polévku, přičemž rozhodně nemusíte následovat nějaký složitý postup. Stačí pár kroků a máte hotovo!
Dýňová polévka
Na přípravu polévky budeme samozřejmě potřebovat dýni, dále také cibuli, vývar (zeleninový či kuřecí), olej, smetanu a koření (sůl, pepř, kari).
Na pánev dáme nejprve cibuli a na oleji ji osmahneme dozlatova. Vzápětí přidáme nakrájenou dýni, kterou zalijeme vývarem dle vaší volby.
Tuto směs vaříme přibližně 20 minut, dokud dýně nezměkne. Polévku následně odstavíme, abychom ji mohli rozmixovat a dochutit kořením a smetanou.
Na závěr ještě polévku chvíli povaříme na mírném plameni, poté ji můžeme prohlásit za hotovou a podávat.
Témata: Dýně recepty Vaření

Jan Bendig měl chuť se vším skončit! Kdy a proč?

Proč princ Harry rezignoval? V charitě se děly podivné věci!