Červená řepa s kozím sýrem a ořechy: Recept na podzimní jídlo plné chutí a barev

Ilustrační foto

Autor: Markéta Dosedělová

21. listopadu 2023 21:58

Sychravé barvy podzimu mohou místy působit až depresivně. Proto vám přinášíme recept, který je nejen chutný, ale také plný barev a textur. Kombinace sladké chuti červené řepy, kozího sýra a ořechů vytváří lahodný a gurmánský zážitek.
 
 
 

Ingredience:

4 středně velké červené řepy
150 g kozího sýra
1/2 šálku ořechů (lze použít vlašské nebo lískové)
Čerstvá bazalka podle chuti
Olivový olej
Sůl a pepř podle chuti

Postup:

Řepy omyjte a oloupejte. Nakrájejte je na tenké plátky nebo na menší kousky podle preference.
Pečení červené řepy: Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.

Na plech nebo do zapékací mísy dejte plátky červené řepy. Zakapejte olivovým olejem a posolte a opepřete podle chuti. Pečte v troubě asi 20-25 minut nebo dokud řepa není měkká a lehce zlatavá.

Roztřepte kozí sýr na menší kousky. Ořechy můžete nadrobno nasekat nebo použít celé, podle vaší preference. Na pečené řepě rozprostřete kousky kozího sýra. Posypte ořechy přes sýr a zakapejte olivovým olejem. Na závěr posypte čerstvou bazalkou.

Podávejte teplé jako předkrm nebo vedlejší pokrm k masu nebo salátu.

Témata: recepty Vaření