Celerová pomazánka se u nás těší velké oblibě, pokud ale máte rádi pálivější jídla, můžete si ji připravit podle našeho receptu. Nedoporučujeme ale podávat menším dětem.
Ingredience:
2 střední celerové hlízy, oloupané a nakrájené na menší kousky
1/4 šálku másla nebo olivového oleje
2 stroužky česneku, nasekané
1 lžička mletého chilli (můžete upravit podle své chuti)
Šťáva z 1 citronu
Sůl a pepř dle chuti
Čerstvá nasekaná petržel na ozdobu
Křupavý chléb nebo toasty na podávání
Postup:
Oloupejte celerové hlízy a nakrájejte je na menší kousky pro snadnější mixování. V hrnci s vroucí osolenou vodou vařte kousky celeru, dokud nejsou měkké. To by mělo trvat asi 10-15 minut. Poté sceděte vodu.
V mixéru rozmixujte uvařený celer, česnek, chilli, máslo nebo olivový olej a citronovou šťávu, dokud nezískáte hladkou konzistenci. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Můžete také přidat další chilli nebo citronovou šťávu, pokud chcete posílit chuť.
Přendejte celerovou pomazánku do misky, ozdobte ji čerstvě nasekanou petrželí a podávejte s křupavým chlebem nebo toastem. Celerová pomazánka s chilli je skvělá na snídani, svačinu nebo jako součást piknikového menu.
Témata: recepty Vaření
Jiří Krampol si chce udělat nepřátele? Šokující slova o důchodcích!
Viktorie Mertová alias Belladonnu z Na lovu: Přejelo ji auto!