Recept na klasickou českou bublaninu je relativně jednoduchý. Víte, jak upéct chutné dezertní a v Česku populární jídlo? My vám poradíme.
Ingredience:
2 hrnky hladké mouky
1 a 1/2 hrnku cukru
4 lžíce másla
2 vajíčka
1 hrnek mléka
1 lžička vanilkového cukru
1 lžička prášku do pečiva
Ovoce podle vlastního výběru (třešně, jahody, maliny, atd.)
Postup:
Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a připravte dortovou formu (ideálně čtvercovou) tím, že ji vymažete máslem nebo vystelte pečicím papírem. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva.
Přidejte do směsi rozpuštěné máslo, vajíčka a mléko. Dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek. Nalijte polovinu těsta do připravené dortové formy. Poté přidejte vrstvu ovoce (například třešně nebo jahody). Nakonec přikryjte zbytkem těsta.
Dejte formu s těstem do předehřáté trouby a pečte bublaninu asi 35-45 minut, dokud nebude zlatě hnědá a upečená. Přesný čas závisí na vaší troubě.
Po upečení nechte bublaninu vychladnout, posypejte ji moučkovým cukrem a podávejte. Můžete si také upravit recept podle své chuti tím, že přidáte ořechy, skořici nebo citronovou kůru. Bublanina je výborná servírovaná s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.
Témata: recepty Vaření
Soukupa nenahradí jen tak někdo: PRAVDA o astronomické sumě pro Dopitu!
Ariana Grande: Spontánní duet s fanouškem vytvořil nečekané spojení!