O finále StarDance byl velký zájem! Sledovalo jej víc lidí než v roce 2016!

StarDance 21

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

16. prosince 2018 18:59

Finálový díl deváté řady televizní taneční soutěže StarDance sledovalo podle předběžných výsledků 1,7 milionu lidí. Česká televize tak měla na kanálu ČT1 podíl na sledovanosti zhruba 43 procent. ČTK to dnes sdělila mluvčí ČT Karolína Blinková. Předchozí finále v roce 2016 mělo sledovanost zhruba 1,6 milionu lidí.

Jednotlivé díly letošní řady zábavné soutěže StarDance sledovalo v průměru 1,45 milionu diváků, což je 36 procent všech lidí u televize. Sledovanost jednotlivých dílů letošní řady postupně narůstala. První, ještě nesoutěžní díl, zaznamenal 1,3 milionu diváků, rozhodnutí z posledního dílu minulou sobotu vidělo 1,64 milionu lidí.

V letošním devátém ročníku soutěže StarDance zvítězil herec Jiří Dvořák, který vítězství vybojoval s partnerkou Lenkou Norou Návorkovou. V sobotním finále zábavné show České televize za sebou nechal hereckou kolegyni Pavlu Tomicovou s partnerem Markem Dědíkem a moderního pětibojaře Davida Svobodu, jenž tančil s vítězkou minulé řady Veronikou Lálovou.

Děkujeme @SvobodaDave za fantastickou reprezentaci a propagaci Dukly a armádního sportu ve #Stardance. Drželi jsme mu palce až do samého finále. Moc gratulujeme k bronzu! ?? pic.twitter.com/q8Dxc6ZOfJ

— ASC Dukla (@ASCDukla) 15. prosince 2018

Průměrná sledovanost finále předchozího ročníku v roce 2016 byla 1,57 milionu. O rok dříve se dívalo 1,83 milionu lidí, tedy 44 procent těch, co byli u obrazovek. V roce 2013 to bylo 1,69 milionu diváků.

Na televizních obrazovkách se taneční klání celebrit s profesionálními tanečníky objevilo poprvé v roce 2004 v Británii, kde ho uvedla BBC. Poté se soutěž rozšířila do desítek zemí a v roce 2006 ji poprvé vysílala i ČT.

Témata: StarDance Česká televize