Šinkorová ve StarDance zabodovala! Genzer nadchnul, Arichteva pohořela!

Daniela Šinkorová & Michal Padevět 2

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

13. října 2018 22:52

Málokterá soutěž či reality show je divácky natolik oblíbená, aby se na tuzemských obrazovkách udržela déle než 10 let. Jednou z nich je taneční soutěž StarDance, v níž o přízeň odborné poroty i diváků už dvanáct let bojují hvězdy českého showbyznysu i sportu.

Taneční klání celebrit s profesionálními tanečníky se na televizních obrazovkách objevilo poprvé v roce 2004 ve Velké Británii, kde ho uvedla BBC. Poté se soutěž rozšířila do desítek zemí a v roce 2006 ji poprvé vysílala ČT. 

StarDance tehdy sledovalo v průměru na dva miliony diváků. Od té doby ale zájem o show klesal. Dosud poslední osmou řadu, kterou v roce 2016 vyhrála dvojice Zdeněk Piškula a Veronika Lálová, sledovalo 1,6 milionu lidí.

Dnes, po dvanácti letech, Česká televize odvysílala první díl deváté řady soutěže. I letos se o titul královny nebo krále tanečního parketu utká deset párů, deset známých osobností spolu s tanečními profesionály.

Diváci se mohli těšit na herečky Pavlu Tomicovou, Danielu Šinkorovou a Veroniku Arichtevu, zpěvačku Moniku Bagárovou a moderátorku Událostí Danielu Písařovicovou. Zatančil také olympijský vítěz David Svoboda, zpěvák Adam Mišík, moderátor Dalibor Gondík a herec Jiří Dvořák. Václava Koptu, který ze soutěže kvůli zranění odstoupil, nahradil herec Richard Genzer.

Jak už bývá zvykem, každý ze soutěžících má k dispozici i svého tanečníka. V letošním ročníků tančí Veronika Arichteva s Michalem Necpálem, Monika Bagárová s Robinem Ondráčkem, Jiří Dvořák s Lenkou Norou Návorkovou, Dalibor Gondík s Alicí Stodůlkovou, Adam Mišík s Kateřinou Krakowkovou, Daniela Písařovicová s Michalem Mládkem, David Svoboda s Veronikou Lálovou, Daniela Šinkorová s Michalem Padevětem, Pavla Tomicová s Markem Dědíkem a Richard Genzer s Janou Zelenkovou.

Moderátorskou dvojici tvoří osvědčené duo Marek Eben a Tereza Kostková a porotcovské řady doplnil tanečník Václav Kuneš, který usedl po bok stálého tria Zdeněk Chlopčík, Tatiana Drexler a Radek Balaš.

Hned v úvodu pořadu Eben upozornil diváky, že soutěž se vysílá živě a to je pořádný psychický nápor jak pro moderátory, tak pro soutěžící. Následně podotkl, že zatímco u něj se za dva roky změnilo to, že má seniorský průkaz, jeho kolegyně se stihla vdát. Následně zdůraznili, že sobotní večer je ve znamení první republiky. 

Moderátorské duo prošlo oproti předchozím ročníkům velkou evolucí. Zmizely místy nemastné a neslané vtípky, či dokonce trapné průpovídky, a naopak dokázali diváky skvěle pobavit. Jejich vystupování působilo věcně a nenuceně, za což mají určitě palec nahoru.

Tématem dnešního večera byl waltz a cha-cha a ačkoliv má vždy vytříbený slovník, Eben neopomněl upozornit, že mezi soutěžícími je "jeden úchyl, který živé přenosy miluje." Dalibor Gondík proto se svou tanečnicí vystoupil jako první.

Pole porotců nasadili vysokou laťku a obdrželi 20 bodů. Avšak pouze informativních, v tomto kole totiž žádná dvojice nevypadává. Následně moderátoři přivítali Danielu Písařovicovou s Michalem Mládkem, jimž cha-cha vynesla 19 bodů.

David Svoboda s Veronikou Lálovou zatancovali úchvatný waltz a od poroty sklidili náležité uznání. Jejich výkon ocenili 25 body, čímž je katapultovali do čela žebříčku. Nic na tom nezměnila ani Pavla Tomicová s Markem Dědíkem, kteří obdrželi 23 bodů.

Adam Mišík s Kateřinou Krakowkovou sklidili od poroty mírnou kritiku za jisté mezery a 19 bodů. Veronika Arichteva s Michalem Necpálem ohromili především šaty, které měla tanečnice na sobě. Samotný tanec ale nepatřil nejlepším a cha-cha jim vynesla jen 16 bodů.

Nejlepší výkon předvedla Daniela Šinkorová s Michalem Padevětem. Uchvátili jak diváky, tak samotnou porotu, u níž to na celé čáře vyhráli. Svých 29 bodů obdrželi zaslouženě.

Jiří Dvořák s Lenkou Norou Návorkovou si zatančili na Michaela Jacksona a povedlo se jim to. 23 bodů obdrželi zaslouženě a patří mezi nejlepší páry večera. Stejně jako Monika Bagárová s Robinem Ondráčkem, kterým waltz vynesl stejný počet bodů.

Richard Genzer, který zastoupil zraněného Václava Koptu, byl s Janou Zelenkovou zřejmě největším očekáváním večera. Na Richardovi bylo poznat, že je bývalý tanečník, nešlo si ale nevšimnout, že ze svého původní povolání mírně vypadl. Přesto si vytancovali krásných 25 bodů.

Porotě se ze všech deseti tanečníků nejvíce líbila dvojice Daniela Šinkorová a Michal Padevět, kteří s 29 body vyhráli. Jak už ale bylo zmíněno výše, dnes žádná z dvojic nevypadává, a tak ty pravé soutěžní nervy začnou až příští týden.

Témata: StarDance tanec Daniela Šinkorová