Odstartovala 9. řada StarDance! Jaké jsou největší změny a kdo je favoritem? Hlasujte

Devátý ročník StarDance odstartoval

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. října 2018 20:50

Úderem osmé hodiny odstartovala soutěž StarDance, která se ve svém devátém ročníku připojí k letošním oslavám stého výročí státu speciálním prvorepublikovým večerem. Zároveň divákům představí několik novinek. Jednou z nich bude večer Cesta kolem světa, ve kterém účinkující zatančí na tureckou, japonskou či indickou hudbu. Premiéru v soutěži bude mít také polka. Jako nový hudební orchestr se během jednoho dílu uvede kapela Skety. V porotě nově usedne tanečník Václav Kuneš. Soutěž na poslední chvíli musel kvůli zranění opustit Václav Kopta.

V soutěži se tradičně představí deset párů, mezi kterými nebudou chybět Veronika Arichteva s Michalem Necpálem, Monika Bagárová s Robinem Ondráčkem, Jiří Dvořák s Lenkou Norou Návorkovou, Dalibor Gondík s Alicí Stodůlkovou, Adam Mišík s Kateřinou Krakowkovou, Daniela Písařovicová s Michalem Mládkem, David Svoboda s Veronikou Lálovou, Daniela Šinkorová s Michalem Padevětem a Pavla Tomicová s Markem Dědíkem.

Poslední desátý pár měla původně tvořit dvojice Václav Kopta a Jana Zelenková. Kvůli zranění stehenního svalu, které si herec způsobil při tanečním tréninku, ale ze soutěže musel odstoupit. "Strašně mě to mrzí a věřte, že mě dnes nebolí jen ta noha," nechal se slyšet Kopta. Jeho místo zastoupí moderátor Richard Genzer.

Porotcovské řady doplní tanečník Václav Kuneš. Usedne po bok stálého tria Zdeněk Chlopčík, Tatiana Drexler a Radek Balaš. Změny nastanou také v hlasování. O tom, kdo postoupí do finále, letos rozhodnou diváci. Hlasy porotců se v semifinále nebudou počítat.

StarDance i během letošního ročníku naváže na tříletou spolupráci s centrem Paraple. Soutěžící se společně s tanečníky na vozíku představí 24. listopadu. Výběr písní, které zazní během tohoto speciálního večera, připadne právě na členy centra.

Favoritkou je podle bookmakerů zpěvačka Monika Bagárová

Taneční soutěž StarDance podle bookmakerů letos vyhraje pár Monika Bagárová - Robin Ondráček. Kurzy na vítězství české zpěvačky se pohybují od 3:1 do 3,2:1. Sázkaři zatím věří spíše herci Jiřímu Dvořákovi, který je podle kurzů (4:1 - 5,75:1) na druhém místě.

Když sázkové kanceláře vypsaly kurzy koncem léta, favoritem byl Jiří Dvořák. Nyní ale bookmakeři vidí jako hlavní želízko v ohni spíše zpěvačku Moniku Bagárovou, která má na výhru stejný kurz jako dříve Dvořák

Kurzy na vítězství deseti tanečních párů jsou poměrně vyrovnané, nikdo není vyložený outsider. V poli těch, kteří ale na vítězství pomýšlet nemohou, jsou moderátor Dalibor Gondík a také zprávařka České televize Daniela Písařovicová.

Černým koněm soutěže by podle sázkových kanceláří mohl být moderátor Richard Genzer, který na poslední chvíli nahradil zraněného herce Václava Koptu.

Témata: StarDance tanec