Zásadní změny ve StarDance: Co bude letos jinak?

Porotci StarDance

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. března 2023 11:18

Letos se na obrazovky České televize opět vrátí populární taneční soutěž StarDance a už zanedlouho se dozvíme jména tanečníků, kteří nás budou na obrazovkách během letošního podzimu doprovázet. V soutěži se ale nemění pouze hvězdy a profesionální tanečníci, letošní ročník nastane i řada dalších změn.

Jak už stars24.zz informoval dříve, StarDance se letos vrátí na obrazovky s 12. řadou. Jako vždy se tak stane na podzim, přičemž se spekuluje o termínu 14. října. Soutěž by měla trvat do 16. prosince, přičemž jedno kolo bude opět věnováno Centru Paraple. V něm se nevypadává.

Poměrně dlouho se spekulovalo o složení poroty a moderátorů. Zatímco u druhého zmíněného postu se změna neočekává a Marek Eben s Terezou Kostkovou budou pokračovat, v porotě se očekávají velké změny.

V porotě usednou Richard Genzer, Tatiana Drexler a Zdeněk Chlopčík. Neuvidíme tak na porotcovské židli Jana Tománka, který by se ale v soutěži objevit měl. Avšak jako profesionální tanečník. A jeho místo podle dostupných informací nikdo jiný nezaujme.

Soutěž tak letos pravděpodobně bude mít místo čtyř porotců pouze tři, čímž se změní i systém bodování. A nejde o jedinou výraznou změnu, která nás čeká.

Podle serveru Super.cz skončil i dlouholetý a velmi úspěšný televizní režisér Roman Petrenko, který za režii StarDance získal dvakrát cenu TýTý. Jak se jeho údajný odchod projeví na soutěži zatím není jasné.

Na přetřes pak přichází první jména, která prozatím nejsou potvrzena. Podle serveru Blesk by se ale měli v pozici soutěžících objevit snowboardistka Eva Adamczyková, herec Marek Adamczyk, modelka Iva Kubelková, sportovec Vavřinec Hradilek, zpěvák Richard Krajčo a herečky Ivana Chýlková a Jitka Smutná.

Tři jména nadále chybí, ale ani výše zmíněné celebrity se v soutěži nemusí nakonec objevit. Česká televize oficiálně představí všech 10 tanečních párů až v dubnu. 

Poslední ročník soutěže se konal před dvěma lety a zvítězil v něm herec Jan Cina s tanečnicí Adrianou Maškovou. I předtím si Česká televize vzala jeden rok pauzu a desátá řada proběhla v roce 2019. Tu vyhrála herečka Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička.

Mezi vítězi předchozích ročníků pak najdeme převážně herce a herečky (Roman Vojtek, Dana Batulková, Pavel Kříž, Anna Polívková, Marie Doležalová, Zdeněk Piškula a Jiří Dvořák) a také pár sportovců (Aleš Valenta a Kateřina Baďurová).

Témata: StarDance