Like house 2: Druhý díl kritizované show jako hlavní tahák nového televizního kanálu?

Účastníci reality show Like house

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. října 2021 20:53

Prima Show, jedenáctý televizní kanál skupiny Prima, který se zaměří na žánr reality show, zahájí své vysílání 25. října. Program mimo jiné nabídne druhou sérii kritizované reality show Like house 2 s Agátou Hanychovou v čele nové party influencerů.

Prima také představí premiérový formát Královny butiků, který má být mixem napětí, soutěžení, nákupů, stylingu a módních tipů stylisty Filipa Vaňka. Nebudou chybět ani zahraniční show – Krásky a šprti, Ostrov pokušení, Výměna manželek USA nebo Slunce, sex a rodiče v patách. Novináře o tom dnes informoval generální ředitel skupiny Prima Marek Singer.

"Volně dostupný televizní kanál dominantně zaměřený na reality show na českém trhu chyběl, a proto přicházíme s Prima Show. Nový kanál si klade za cíl oslovit mladé diváky, především ženy, ať už prostřednictvím původních nebo zahraničních show," uvedl Singer.

Prima o licenci na vysílání nového kanálu Prima Show zaměřeného na mimoevropskou zábavní tvorbu požádala v polovině srpna. Licenci od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání získala na 12 let na šíření prostřednictvím zemských digitálních vysílačů nebo přes internet. Kanál má vysílat 15 až 24 hodin denně v českém jazyce v rámci celé České republiky.

Like house se vrací. Ke smůle diváků

Původní Like house televize Prima popisovala jako jedinečnou, ve skutečnosti ale šlo podle naší recenze o dávno zašlý formát okořeněný vykradenými prvky ze zahraničních, aspoň trochu koukatelných, obdobných pořadů pro dospělejší diváky.

Prima namísto toho vsadila na influencery, o kterých se už dávno ví, že pro televizi nejsou zajímaví. A podle ohlasů to platilo i během první řady. Svědčí o tom nejen množství kritických komentářů na sociálních sítích, ale i hodnocení pořadu.

Na serveru CSFD.cz má pouhých 6 procent a podle většiny komentujících jde o "odpad". "Velmi hloupý koncept (ne proto, že jde o influencery, ale že tam je extrémně jednolitá skupina soutěžících), nejvíc mě ale dorazilo, když jsem zjistil, že tam mají neustále přístup k mobilům, internetu a dokonce můžou jezdit o víkendu domů!" napsal například recenzent, který pořadu udělil druhou nejnižší známku.

"Náhodou jsem chytil premiéru v televizi a mé prvotní dojmy z pořadu jsou otřesné. Neznámí, trapní a nesympatičtí lidé v něčem jako vyvolení pro malé smrady z tiktoku. Kamera jakoby si vždy vybrala to nejnezajímavější místo k záběru a rozhovory mezi zúčastněnými jsou prázdné a o ničem," uvedl další.

Témata: Like house