Love Island je propadák? Odpad plný dementů s IQ automatické pračky, hodnotí diváci!

Mužští protagonisté show Love Island, kterou vysílá Nova.

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. září 2021 19:00

Nová reality show televize Nova Love Island je podle diváků propadák. V recenzích mu vyčítají prakticky vše a i na tuzemské poměry se setkává s nebývale velkou kritikou!

Jak se ukazuje stále častěji, tuzemské televize zábavné reality show točit neumí. A to ani v případě, kdy převezmou více či méně úspěšný zahraniční koncept, což se děje v naprosté většině případů. A ani Love Island není výjimkou.

Původně britská reality show se poprvé objevila na tamních obrazovkách před 16 lety a od té doby se formou frančízy rozšířila do řady zemí, v nichž byla přijata poměrně neutrálně. Na poli televizní zábavy nepatří mezi nejoblíbenější, zároveň ale není uživateli ani recenzenty nijak zatracovaná. 

To však neplatí o české mutaci, na kterou se snáší kritika napříč tuzemským internetem. Lidé se proti pořadu vyhraňují na sociálních sítích i na recenzních serverech. Kupříkladu na CSFD.cz získal pořad od diváků pouhých 7 %, což je i na české poměry velmi málo.

Není ale divu. Většina hodnotících show označila jako "odpad!" a řada komentářů není ani publikovatelných. "Nechci to odsuzovat jen z toho důvodu, že se jedná o další pitomou reality show ani z toho důvodu, že se jedná o převzatý pořad, který za mořem frčel před 6 lety. Shazuji to a odsuzuji z toho důvodu, že se jedná o závadný produkt, kdy člověk sleduje bandu mladých dementu, kteří řeší jen vzhled, životě ještě nic nezažili a inteligence se jim bohužel moc nedostalo," stojí například v jednom z mírnějších komentářů.

"Možná za zvýšený obsah stupidity, která by mohla narušit divákův duševní stav a rovnováhu, se pořad uklidil do nočního vysílání, kde se vyskytují jedinci, kteří rádi riskují svoji normálnost," píše další recenzent. Jiný pořad označil za "esenci zvrácenosti", další pro změnu o soutěžících uvedl, že mají "IQ menší než automatická pračka." 

Témata: Love Island