StarDance XI se blíží! Známe podrobnosti a víme, co budou páry tančit!

StarDance

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

15. září 2021 18:51

Motivem 11. ročníku taneční soutěže StarDance, kterou bude Česká televize vysílat od 16. října, bude čas a nový začátek. Poprvé budou taneční páry tančit charleston, zazní písně Jiřího Suchého a jeden z večerů se bude tančit na filmové melodie. Nebude chybět ani benefiční tančírna pro Centrum Paraple. Kvůli koronaviru bude mimo jiné upravena kapacita hlediště.

V soutěži se jako obvykle představí deset párů. Letos je s profesionálními tanečníky vytvoří herci Simona Babčáková, Jan Cina, Zdeněk Godla, Pavel Trávníček a Marika Šoposká, zpěváci Tereza Černochová a Mirai Navrátil, sportovci Andrea Sestini Hlaváčková a Tomáš Verner a farářka Martina Viktorie Kopecká. Jejich výkony budou hodnotit Richard Genzer, Jan Tománek, Zdeněk Chlopčík a Tatiana Drexler, kteří zasednou v porotě stejně jako v desátém ročníku soutěže.

Na tanečním parketu se páry poprvé představí v sobotu 16. října. Druhý soutěžní večer bude Moondance Orchestra pod vedením kapelníka Martina Kumžáka hrát písně divadelníka, herce a skladatele Jiřího Suchého, který oslaví v říjnu 90. narozeniny. Třetí taneční sobotu bude patřit tajemnu a kouzlům. Pátý přímý přenos, kde budou páry tančit na filmové hity, zahájí akrobatické číslo. Charleston se bude tančit během souboje týmů v šestém soutěžním večeru. Na řadu přijde i současný tanec. V semifinále se na parketu představí i porotci a během finálového večera se diváci mohou těšit na společný valčík.

Charitativní díl s Centrem Paraple se bude v taneční soutěži konat popáté. Letos bude program součástí sedmého přímého přenosu, který se uskuteční 27. listopadu. Diváci soutěže budou moci Centrum Paraple podpořit během vysílání zasláním dárcovské SMS. Taneční páry spolu s handicapovanými tanečníky mimo jiné vystoupí v choreografii Marka Zelinky.

Kvůli pandemii koronaviru bude podle manažera realizace Viktora Průši upravena kapacita hlediště. Bude posunuto dále od tanečního parketu, aby měli diváci větší odstup od účinkujících. Lidi v realizačním týmu i diváky soutěže na místě čeká také testování na koronavirus a nošení respirátorů ve vnitřních prostorech s výjimkou účinkujících před kamerou a další omezení.

Témata: StarDance