Šlágr důchodcům skončí? Nové informace!

Důchodci, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. srpna 2020 10:59

Jak už stars24.cz informoval, senioři budou mít nově problém naladit televizi Šlágr. Ta totiž končí v pozemním vysílání a bude dostupná pouze přes kabelovou a satelitní distribuci. Její šéf Karel Peterka nyní vysvětlil proč.

Karel Peterka, který Šlágr TV založil, tvrdí, že distribuce signálu stojí televizi měsíčně přibližně čtyři miliony korun. Za stejné období ale televize podle jho slov vydělá pouze dvě stě tisíc.

Proto se rozhodl pro radikální změnu a televize Šlágr na pozemním vysílání skončí. Diváci, především z řad seniorů, si tak budou muset v případě zájmu o další sledování televize zajistit kanál jinou cestou, například přes kabelovku nebo internetovou telezivi. To ale může být pro často technicky méně zručné důchodce problém.

"Jeden velký mediální dům nás měl obchodovat, ale nedopadlo to a od té doby se trápím. Trápím se dost dlouho a je to na mě vidět a nejsem schopen dostát tomu, co jsem podepsal, protože ve chvíli, kdy se nedostanete do toho obchodního balíku, tak se to nedá. Reklam máme hodně, ale jsou za nevýhodné ceny," řekl podle Rozhlasu směrem k divákům zakladatel Šlágr TV.

"K radosti různých skupin jsme se dostali do stavu, kdy se musíme rozhodnout. Partner, který nás šíří (České Radiokomunikace, pozn. red.), nám dal ultimátum do čtvrtka a řekl nám, že pokud nesplníme podmínky, které splnit nemůžeme, protože na ně nemáme, tak naše vysílání vypne. Snažil jsem se osm let o to, aby se to nestalo, bohužel to tak teď je," dodal Peterka.

Témata: důchodci televize