Diváci Marie Terezie v rozpacích: Další díly nebudou?!

Vojtěch Kotek ve filmu Marie Terezie 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. ledna 2020 14:10

Česká televize se s historickou ságou Marie Terezie trefila do vkusu diváků, kterých seděly u televizních obrazovek statisíce. Tvůrci stále ještě mají prostor k pokračování, ale vyhlídky nejsou dobré. Co se stalo v zákulisí?

Ačkoliv historici při sledování historické ságy kroutili hlavami, televizní diváci si koprodukční minisérii Marie Terezie o legendární habsburské panovnici oblíbili. Každý ze čtyř dílů vidělo více než milion lidí, a tak není divu, že stanice plánovaly další pokračování. Českým divákům ale připravili zklamání.

„Výroba pokračování projektu Marie Terezie byla prozatím odložena,“ potvrdila webu irozhlas.cz mluvčí České televize Karolína Blinková. Povolaní lidé totiž stanici nařídili, aby seškrtala některé výdaje v rozpočtu. Odnesla to právě úspěšná série.

Hledat úspory dostal generální ředitel ČT Petr Dvořák za úkol na jednom ze zasedání rady. Ušetřit se mělo 170 milionů a vedení rozhodlo, že největší objem, konkrétně 100 milionů, se ušetří na výrobě pořadů, kam spadá i Marie Terezie.

Rada České televize ale v prosinci návrh rozpočtu na příští rok neschválila a vyžádala si další vysvětlení některých položek. Možná tedy ještě žije naděje, že se diváci historické ságy pokračování dočkají.

Témata: film Marie Terezie Česká televize