Televize po smrti Karla Gotta (†80) zásadně mění vysílání!

Karel Gott 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. října 2019 14:46

Tuzemské televize kvůli úmrtí zpěváka Karla Gotta zařadily do dnešního hlavního večerního vysílacího času pořady o Gottovi nebo pořady, v nichž vystoupil. Celý den přerušují televize vysílání mimořádnými vstupy.

Česká televize večer na kanále ČT1 od 20:00 odvysílá pořad Neobyčejné životy - Karel Gott, následovat bude Co takhle dát si Gotta a ve 22:05 Všechnopárty se zpěvákovým vystoupením. Od 22:50 pak ČT zařadila hudební komedii Škoda lásky, v níž si Gott zahrál. Již odpoledne od 16:50 odvysílá Trumfy Miroslava Donutila s Gottem a o 50 minut později dokumentární medailon Karel Gott očima Terezy Kopáčové.

Televize Nova dnes večer od 20:20 místo Výměny manželek mimořádně uvede speciální pořad Karel Gott - Zůstanu svůj, který ukazuje průřez Gottovou kariérou. Během dnešního dne bude také k dispozici na internetové službě Novy Voyo také dokumentární pořad Fenomén Gott a pořad Šestnáct růží pro Gotta. Televize Nova zároveň bude vysílat mimořádné zprávy, a to každou celou hodinu od 13:00 do 19:00. Tomuto tématu se budou věnovat i další zpravodajské a publicistické pořady televize.

Také Prima nasadila vedle mimořádného odpoledního vysílání ve třech blocích i mimořádné vydání Velkých zpráv a Top Star. Od 20:05 pak zařadila koncert Gotta z pražské O2 Areny z 8. prosince 2014. Při koncertu slavík zazpíval nejen písně, které si diváci v průběhu jeho pěvecké kariéry nejvíce oblíbili, ale i hity světové popové klasiky z alb Dotek lásky a Láska je nádhera.

Na zpravodajské ČT24 je speciální kontinuální vysílání o zpěvákovi a věnovat se mu bude i kanál ČT art. Televize Seznam odvysílala dopoledne Výzvu s Karlem Gottem a poté nasadila živé studio.

I Český rozhlas zařazuje v souvislosti s úmrtím Karla Gotta speciální vysílání. Celý den se Gottovi bude věnovat stanice Český rozhlas Dvojka, na které několikanásobný zlatý slavík moderoval pořad Zpátky si dám tenhle film. Od 19:00 do 20:00 budou pro posluchače připraveny Srdcovky s Milošem Skalkou a celou noc je od 20:00 do 05:00 pro posluchače připraven speciální blok. Radiožurnál zařadí ve 13:00 poslední rozhovor s Gottem, který v den jeho 80. narozenin vedl Jan Pokorný. Legendě české pop music se bude také věnovat v 17:00 hodin pořad 20 minut Radiožurnálu. Speciální vysílání o Gottovi zařazují na dnešek a víkend všechny regionální stanice Českého rozhlasu. Vltava připomene začátky hudební kariéry Gotta poslechovou hodinou od 19:00.

Český zpěvák zemřel v úterý krátce před půlnocí ve věku 80 let.

Témata: Karel Gott televize Česká televize TV Nova TV Prima