Superžena je v kinech! Režisérka Toulová se na premiéru vyfikla

Superžena má za sebou premiéru. 3

Autor: Pavel Krejčí

3. března 2024 21:46

Dlouho připravovaný romantický film Superžena režisérky Evy Toulové se dočkal své premiéry, která proběhla v tomto týdnu v kině Světozor za účasti herců i tvůrců. 

Ze známých tváří dorazila například Natálie Grossová se svojí sestrou Denisou a maminkou Šárkou, dále Igor Bareš, Petr Vondráček, Olga Lounová se svojí malou dcerkou, Marie Renčová nebo hudebník Jakub Ondra. V zajímavém outfitu na akci dorazila režisérka a zároveň představitelka hlavní role Eva Toulová, která si kromě výrazných tylových šatů zakomponovala do vlasů i loď.

Superžena - trailer

Video: YouTube

"Domluvili jsme se, že si na premiéru vezmu tematicky šaty, ve kterých jsem natáčela podvodní scény ve filmu. A když už jsem měla místo šatů kostým, napadlo mě, že bych mohla mít i dramatický účes. Tak jsem si vymyslela loď ve vlasech," upřesnila Toulová, která si i model lodě následně narychlo sestavovala. Tylové šaty, které vynesla, si ve filmu zahrály ve scénách pod vodou se supervizí známé podvodní fotografky Lucie Drlíkové. Na premiéru se musely upravit a přešít, protože po natáčení zhubla režisérka 10kg a zároveň byly dvakrát delší než protagonistka.

"Byla to docela věda. Má kostymérka Helenka hledala látku, která ve vodě správně plave, odstín, který bude v bazénu správně viditelný – když už s tím bylo tolik práce, chtěli jsme šaty ještě nějak využít a premiéra filmu je tou nejlepší příležitostí!" zmínila režisérka a herečka.

Romantický film o hledání sebe sama je v kinech od 29. února. Kromě zmíněných herců si partnera po boku Evy Toulové zahrál Matouš Ruml a matku Jitka Sedláčková. Slovenská premiéra je naplánovaná na 7. března.

Témata: film Superžena filmy