Co způsobil Leaving Neverland? Pedofilie Michaela Jacksona má dohru v Česku!

Michael Jackson (foto: Casta03)

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. dubna 2019 10:12

Legendární zpěvák Michael Jackson mizí z rádií i televizních obrazovek. Tvůrci seriálu Simpsonovi, který u nás už roky vysílá Prima COOL, oznámili stažení epizody s „králem popu“ z programu. Platí to i pro Primu? Redakce stars24.cz se zeptala vedení televize, tady je odpověď!

Kontroverzní dokument HBO Leaving Neverland začíná mít své dopady. Rádia hromadně stahují písně Michaela Jacksona z éteru a stop legendárního umělce se zbavuje i animovaná rodinka Simpsonových z amerického městečka Springfield. V USA to vyšlo najevo už zhruba před měsícem, kdy na toto téma promluvil jeden z tvůrců.

„Jasně jsme cítili, že je to jediná možná volba,“ uvedl pro The Wall Street Journal producent seriálu James L. Brooks, který dlouhá léta věřil, že je Jackson nevinen. Dokument režiséra Dana Reeda ho ale přesvědčil o opaku a Brooks už nepochybuje, že „král popu“ v soukromí páchal na dětech „příšerné věci“.

Michael Jackson se objevil v úvodním díle třetí řadě animovaného seriálu, který má v českém znění název Šílený Homer (Stark Raving Dad je původní americký název – pozn.red.). Hlava rodiny Simpsonových v něm skončí v psychiatrické léčebně na pokoji s Leonem Kompowským, který se vydává za Michaela Jacksona. V USA měl premiéru 19. září 1991.

V Česku vysílá Simpsonovi prakticky nepřetržitě kanál Prima COOL, proto jsme se zástupců Primy zeptali, jak hodlají s epizodou do budoucna naložit. „Na oficiální žádost distributora – společnosti 20th Century Fox – nebudeme epizodu Stark Raving Dad ze 3. série seriálu Simpsonovi do vysílání zařazovat,“ říká programový ředitel FTV Prima Roman Mrázek.

O čem vlastně dokument Leaving Neverland je? Tvůrci dali slovo Wadu Robsonovi a Jamesi Safechuckovi, kteří ve věku sedmi a osmi let trávili s Jacksonem čas na jeho kalifornském ranči Neverland. Oba popisují, jak jim dával drahé dary za to, že je mohl sexuálně zneužívat. Jeden z mužů například vypráví, jak mu Jackson dával pít alkohol, pouštěl porno a masturboval před ním.

Jackson byl v minulosti kvůli podobným deliktům i u soudu. Poprvé byl obžalován ze sexuálního zneužití třináctiletého chlapce v roce 1993. Podezření se sice neprokázalo, ale zpěvák se přesto s rodinou chlapce dohodl na mimosoudním vyrovnání. V listopadu 2003 na něj byl dokonce vydán zatykač, ale soud hudebníka o dva roky později osvobodil.

Témata: Simpsonovi TV Prima Michael Jackson Leaving Neverland tv seriály Prima COOL