Simpsonovi už nebudou jako dřív? Rázný krok kvůli rasismu!

Simpsonovi

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. června 2020 10:30

Amerikou v posledních týdnech otřásají protesty, které se dotýkají všech oblastí veřejného života. Reagovat musí i tvůrci slavného animovaného seriálu Simpsonovi. Co se v něm změní?

Na iniciativu hnutí Black Lives Matter reaguje i americký filmový průmysl. Podle informací webu cas.sk oznámila produkční firma Fox Studios, že v animovaném seriálu Simpsonovi už nebudou postavy jiné barvy pleti dabovat bílí herci.

Legendární animovaný seriál kvůli tomu čelil kritice už delší dobu. Problematická je například postava indického prodavače Apua, kterou dabuje Hank Azaria. Ten už dříve oznámil, že se této úlohy dobrovolné vzdá.

Produkce seriálu už se s jednou nepříjemností musela v celkem nedávné době vypořádat. V návaznosti na dokument Leaving Neverland stáhla z oběhu epizodu, v níž jednu z postav namluvil Michael Jackson.

Je otázkou, zdali tím Simpsonovi neutrpí. Snad ani není třeba připomínat, že jde o nejdéle vysílaný animovaný seriál v USA, který měl premiéru již v prosinci 1989. Uvidíme, zdali divákům nebude vadit, že některé jejich oblíbené postavy mluví jiným hlasem.

Témata: Simpsonovi