Chalupáři se vrací? Česká televize natáčí nový seriál!

Česká televize

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. května 2020 17:47

V chatové oblasti Nižbor na Berounsku začala Česká televize (ČT) natáčet rodinný seriál s pracovním názvem Chataři. Scénáře ke 13 dílům napsal dvojnásobný držitel Českého lva Petr Kolečko.

Režie se ujal Radek Bajgar, tvůrce divácky oblíbených komedií Teroristka a Teorie tygra. V hlavních rolích se představí Martin Myšička, Ivana Chýlková, Radek Holub, Pavla Beretová, Josef Polášek, Jana Švandová, Tomáš Hanák a mnoho dalších.

Děj seriálu se odehrává v chatové osadě Záhoří, kam jezdili už dědové, rodiče a budou do ní jezdit i děti hlavních hrdinů. Platí tam neměnná pravidla a tradice. Přesto, že svět se mezitím změnil a každý z chatařů žije ve své sociální bublině.

"Mě baví, že na chatě se potkají lidi z různých sociálních vrstev. Mohou mít odlišnou práci, jiné vzdělání, příjmy, jsou voliči všech stran - jenže na chatě je to prostě jedno. Tedy většinou. Seriál charakterizujeme sloganem: Tady bude pohoda, i kdyby nás to mělo stát život!" uvedl kreativní producent Josef Viewegh.

Všechny scény seriálu s množstvím situačního slovního humoru se až do října natáčí v chatové osadě v Nižboru u rybníků. Filmaři využívají tamní přírodu, včetně nedaleké Berounky. "Když jsem poprvé přijížděla na plac, měla jsem slzy štěstí v očích, je to sen mít takovou chatovou oblast jako lokaci pro natáčení. Moc se těším, bude to krásné léto v přírodě. Chalupaření obecně miluju, nejvíc když si můžu vzít tepláky a pár dní si nemýt hlavu," uvedla Petra Beretová, která hraje Ivanu Srovnalovou, manželku Martina Myšičky.

Témata: seriály seriál Chalupáři Česká televize