RECENZE: Seriál Premiér je nejhorší český počin. Jaromír Soukup se víc ztrapnit nemůže!

Jaromír Soukup - seriál Premiér

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. října 2019 12:27 | Aktualizováno: 11. října 2019 23:02

Podobně diskutovaný jako Most, ale z úplně opačného konce. Seriál Premiér, který sám sebe tituluje jako sitcom, je spíše tragédií, a to po všech stránkách. Nejde totiž o seriál a už vůbec nejde o něco, co chcete vidět. Naopak, i po pouhé ukázce má divák chuť vyškrábat si oči.

Málokdy se v Česku povede natočit diskutovaný seriál. Naposledy na obrazovkách zazářil Most, který sklidil chválu od diváků i kritiků za precizní ztvárnění, osobitý humor, skvělé herecké obsazení a zábavný děj. Tedy přesně za to, co Premiér nemá.

To ale není to jediné, co v něm nenajdeme. Marně bychom hledali například poutavé intro, titulky, či jen prostý důvod, proč se na 20 minutový seriál dívat, tedy spíše na jeho 11 dalších dílů.

V seriálu je totiž vše tak špatně, že je i urážkou titulovat jej jako seriál. Od první scény, kdy se Soukup probouzí a snaží se alespoň tvářit jako Kevin Spacey alias vynikající Francis Underwood v mistrovském seriálu House of Cards, je divákovi jasné, že nemůže čekat mnoho. Poté, co Soukup promluví do přichyceného mikrofonu, je ale nanejvýš jasné, že zbylých 20 minut se ponese v duchu naprosté amatérské práce.

Jedna věc totiž je tragický výkon Soukupa coby herce. Ten už selhával jakožto moderátor, ačkoliv mnoho diváků spíše vnímalo co říká, než jak to říká, a jak moc vyváženě. Herectví je ale nemilosrdné a těžké, a Soukup ho s přehledem nezvládl. Nelze mu věřit ani to, že se právě probudil, natožpak to, že je premiér.

Seriál tak zkrátka není nic jiného, než špatně a odfláknutě podaná propagace osoby Jaromíra Soukupa a jeho mnohdy pochybných myšlenek, které často vůbec nedávají smysl, neboť se zdá, že jim něco chybí. Třeba pointa a zdravý rozum. O humoru a vtipu nemluvě, sitcom neboli situační komedie totiž staví na principu vtipné zápletky se statusem quo v závěru. Tady ale vtip úplně zmizel. A humor vystřídala nutkavá touha plakat a utéct od televize.

Snímek nelze brát vážně ani jako politickou satiru. Chybí mu totiž základní satirické prvky. Zkrátka a dobře se jedná o 20 minut nezáživné nudy bez jakékoliv snahy o děj, herecký výkon či humor. Naprostá ztráta času, se kterou by měl Soukup skončit zavčas

Není proto divu, že na Česko-slovenské filmové databázi seriál získal hodnocení 2 procenta a titul nejhoršího seriálu vůbec. Z našeho pohledu jsou i ta dvě procenta přehnaná, protože něco tak strašného v Česku ještě nikdy nikdo nenatočil. Ne nadarmo jej ostatně drtivá většina hodnotících považuje za odpad.

P.S.: Samozřejmě jsme se nezapomněli zmínit o výkonu dalších herců. Problém je v tom, že tam žádní jiní nejsou. Jedinou osobou která byla ochotna si se Soukupem stoupnout před kameru, je jistá Šárka Sedláková, která podává podobně otřesný výkon jako Soukup, s tím rozdílem, že hraje polointeligentní osobu, zřejmě proto, aby sám Soukup vypadal aspoň trochu chytře. 

HODNOCENÍ: 0 %

Premiér (TV seriál)Komedie

Česko, 2019, 20 min

Režie: Marek BendaHrají: Jaromír Soukup, Miloš Zeman (a.z.), Šárka Sedláková

Témata: Jaromír Soukup (podnikatel moderátor) seriál Premiér