Seriál Shōgun přepisuje dějiny: 18 Emmy ocenění v jedné sezóně!

Seriál Šógun ovládl ceny Emmy

Autor: Eliška Procházková

19. září 2024 11:54

Seriál Shōgun, adaptace románu Jamese Clavella odehrávající se v feudálním Japonsku, zaznamenal obrovský úspěch na letošních Emmy.

Na slavnostním ceremoniálu Creative Arts Emmy získal seriál Shōgun rekordních 14 ocenění, čímž překonal předchozí rekord stanovený v roce 2008 limitovanou sérií John Adams. Seriál si odnesl ceny za kostýmy, make-up, střih a mnoho dalších technických kategorií.

Výrazného uznání se dostalo také hercům, kdy například Néstor Carbonell získal cenu za nejlepšího hostujícího herce v dramatu.

Tento triumf však nekončil u Creative Arts Emmy. Na hlavním večeru Primetime Emmy seriál Shōgun přidal další čtyři trofeje, včetně cen za nejlepší drama, nejlepší herecké výkony pro Hiroyuki Sanadu a Annu Sawai a cenu za režii pro Fredericka E.O. Toye.

Celkem tak seriál dosáhl 18 ocenění během jediné televizní sezóny, což je historický rekord pro dramatický seriál.

Úspěch Shōgunu se stal jedním z hlavních momentů letošních Emmy, kde se o velké výhry dělil například i komediální hit The Bear a limitovaná série Baby Reindeer. Tento úspěch upevnil pozici Shōgunu jako jednoho z největších televizních fenoménů posledních let.

Témata: Šógun (seriál)