Seriál Iveta: Poznáte slavného českého herce v roli Josefa Rychtáře? PODÍVEJTE SE

Herečka Anna Fialová jako Iveta Bartošová v seriálu Iveta. 4

Autor: Jan Novák

16. srpna 2023 15:48

V budově Městského soudu v Praze se uplynulý víkend začalo natáčení závěrečná 3. série životopisné minisérie Iveta s podtitulem "Navždy tvoje", která vzniká pod značkou Voyo Originál a diváci ji mohou sledovat tamtéž.

V úvodu se tvůrci, vedeni režisérem a scénáristou Michalem Samirem, zaměřili na soudní spor mezi právníky Ladislava Štaidla a Ivety Bartošové o opatrovnictví syna Artura. Ivetin život po třinácti letech od rozchodu s Ladislavem Štaidlem podstoupil radikální změny: alkohol, antidepresiva a bulvární zájmy omezily její naděje. Slavné koncerty a úspěšná alba zdánlivě pominuly, ale Iveta zůstává odhodlaná a věří, že pravá láska na ni čeká a že ji vždy bude podporovat její syn Artur.

„Vždycky jsem si myslel, že ze všech sérií Ivety budou scénáře a příprava té třetí zdaleka nejjednodušší. Za toto období je vše možné snadno vyhledat, je zde nepřeberné množství videí, rozhovorů a záznamů. Ale opak byl pravdou. Dotýkáme se totiž toho nejkřehčího a nejkomplikovanějšího období, jakým si člověk může projít. Navíc, většina veřejnosti má jasně stanoveno, kdo je v tomto příběhu kladný, kdo záporný hrdina a kdo je za co zodpovědný,“ říká režisér a scénárista Ivety Michal Samir.

„Tak jak je v celé minisérii zvykem, i tentokrát přinášíme jiný úhel pohledu Takový, který mnohým lidem nemusí vyhovovat, protože neodráží to, o čem jsou z médií pevně přesvědčeni," dodává režisér minisérie.

V nové již třetí řadě minisérii se opět v hlavní roli představí Anna Fialová, která bude v podání své postavy pokrývat období více než tří dekád života slavné české popové hvězdy.

Doporučujeme

Iveta Bartošová České celebrity Iveta Bartošová na plátně? Nikdo na to nemá, nešetří Rychtář kritikou!

Do třetí série se přidávají další talentovaní herci: David Prachař jako Josef Rychtář, Ivetin partner a majitel bezpečnostní agentury, Richard Krajčo jako oddaný fanoušek Ivety - Zdeněk Macura, Filip Rajmont jako bývalý král bulvárních médií Pavel Novotný s novinářkou a Ivetinou kamarádkou Gabi Zlatohlávkovou, Jana Stryková jako Gabinina hlavní rivalka bulvární novinářka Simona a Alena Mihulová, která si zopakuje roli Ivetiny matky Svatavy Bartošové.

Tímto se herecký tým připravuje na novou sérii s pestrou paletou postav a dramatických událostí.

Obtíže spojené s výběrem herců do jednotlivých rolí tentokrát odhaluje producentka z Barletta Productions a castingová režisérka Maja Hamplová: „Už potřetí a stále jako poprvé. Kasting třetí série seriálu Iveta přinesl další výzvy. Stejně jako v předchozích sériích bylo opravdu náročné najít správného představitele pro roli Ladislava Štaidla, zde se tento nelehký úkol zopakoval hned dvakrát – najít představitele pro postavy Zdeňka Macury a Josefa Rychtáře. Myslím si, že Richard Krajčo a David Prachař se díky svému hereckému talentu postarají o to, abychom skutečné osoby nezobrazovali jako karikatury. Velice se na to těším. Novinářskou partii doplní Filip Rajmont v roli Pavla Novotného, za mě téměř k nerozeznání od skutečné předlohy.“

Témata: seriál Iveta Iveta Bartošová