OBRAZEM: Výstava Bond in Motion v Praze vystavuje legendární stroje agenta 007

Výstava Bond in Motion ukazuje špičkovou techniku agenta 007 26

Autor: Zdeněk Tuhý

16. února 2024 14:29

Nejlegendárnější stroje agenta 007 mohou fanoušci vidět na vlastní oči v rámci výstavy Bond in Motion na pražském Výstavišti. Legendární Aston Martin s kulomety, vrtulníky, sovětské stíhačky, bojové vznášedlo a mnoho dalšího. To vše mohou návštěvníci vidět a k tomu si mohou dát i oblíbený drink Jamese Bonda.

Agent 007 James Bond je známý tím, že střídá jeden stroj za druhým a většinou se jedná o velmi luxusní a noblesní auta. Světově známý agent představuje eleganci a styl, takhle ho napsal Ian Fleming, který chtěl vytvořit postavu, která by splňovala všechno, čím che muž být. Elegantní účesy, společnost žen a spoustu pěkných aut. 

Výstava Bond in Motion představuje kompletní sbírku dopravních prostředků z bondovské série. Výstava zahrnuje jak ta ikonická vozidla, tak i méně důležitá jako vozy Aston Martin, mnoho rozstřílených aut, vrtulníků, modely stíhaček a bojová vznášedla. Také nesmí chybět technika a  sortiment různých detailů a vychytávek výbavy Jamese Bonda. Exponátů je na výstavě celkem osmdesát a každý si tu určitě přijde na své.

K tomu všemu si můžete navíc objednat také oblíbený drink Jamese Bonda Martini: Protřepat, nemíchat a hned si budete připadat jako legendární agent ve službách britské tajné služby MI6.

Výstava probíhá na pražském Výstavišti v Holešovicích každý týden od čtvrtka do neděle do konce března. 

Témata: Bond in Motion (výstava)