Slunečná a Ulice budou pokračovat! Jak jsou na tom ostatní seriály?

seriál Ulice

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. května 2020 19:33

Česká televize (ČT), Prima a Nova obnovily natáčení seriálů a pořadů, které přerušily v polovině března po vyhlášení vládních opatření proti koronaviru. Nové díly seriálů a pořadů vznikají za dodržování předepsaných hygienických opatření.

"V květnu se znovu rozběhlo natáčení dětských pořadů Tamtam, Studio kamarád, Kouzelná školka, Planeta Yo, Agent v kapse a Pětka z garáže. Natáčí se i nové díly týdeníku o kultuře Artzóna nebo zábavně-vzdělávacího magazínu o financích Máme na to," uvedla mluvčí ČT Karolína Blinková.

Od konce května a v červnu bude ČT například pokračovat v natáčení třináctidílného vztahového seriálu Děti režiséra Bisera Arichteva. Seriál sleduje příběh dvou rodin, které zjistí, že jejich dítě bylo v porodnici zaměněno za jiné a ony sedm let vychovávají cizí dítě.

Brněnské studio obnoví natáčení kriminálního seriálu režiséra Filipa Renče Hlava medúzy. Ostravské studio bude pokračovat v natáčení krimi seriálu režiséra Radima Špačka Stíny v mlze.

Prima TV obnovila natáčení seriálů Modrý kód a Slunečná. Do ateliéru seriálu Slunečná se opět vrátili herci i členové štábu s obličeji zatím zakrytými rouškami po dvou měsících. Slunečná tak bude na obrazovkách až do začátku prázdnin a nové osudy budou mít své pokračování i po nich.

"Herci podstupují testy na koronavirus, tak aby jejich výsledky před začátkem natáčení nebyly starší více než čtyři dny, testy se budou vždy po 14 dnech opakovat. Testy podstupují i členové štábu jako například maskérky, kostymérky či režiséři," sdělila ředitelka výroby skupiny Prima Lucia Kršáková.

"Na place" se při natáčení pohybuje jen nejnutnější počet lidí. Maskéři museli k rouškám navléknout na hlavu ještě štíty. "Obnovení natáčení je pro všechny pozitivní novinkou, díky které můžeme zachovat stávající programové schéma a na premiérové díly seriálů se diváci mohou těšit až do prázdnin," podotkl Roman Mrázek, programový ředitel skupiny Prima.

Televize Nova se vrátila k natáčení svých dlouhotrvajících seriálů Ulice, Ordinace v růžové zahradě 2 a Specialisté. "Seriál Ulice letos oslaví patnácté výročí vysílání, během kterého se stal nepostradatelnou každodenní součástí životů milionů lidí v Česku. Patnáctiny slaví také dlouhodobě nejúspěšnější seriál Ordinace v růžové zahradě 2. Máme radost, že budeme moci našim hercům a dalším spolupracovníkům dát opět práci a divákům nabídnout premiérové díly jejich oblíbených pořadů," sdělila ČTK za Novu Jana Lohrová.

Témata: seriály seriál Slunečná seriál Ulice