Legendární Aerosmith po 50 letech končí!

Aerosmith

Autor: Libor Frýdl

3. srpna 2024 21:45

Americká rocková kapela Aerosmith oznámila svůj konec. Skupina vydala prohlášení, kde uvedla, že důvodem je trvalé poškození hlasivek zpěváka Stevena Tylera.

„V roce 1970 se z malé jiskry zrodila kapela Aerosmith. Díky vám, našim věrným fanouškům, tato jiskra vzplála a hoří už více než padesát let. Někteří z vás jsou s námi od samého začátku a všichni jste důvodem, proč jsme se stali legendami rock 'n' rollu. Bylo nám ctí, že naše hudba mohla být součástí vašeho života," začíná jejich prohlášení na sociální síti.

„Jak víte, Stevenův hlas je jedinečný nástroj. Celé měsíce tvrdě pracoval na tom, aby se vrátil do formy po zranění. Viděli jsme, jak se snaží, ačkoli měl nejlepší lékařský tým po svém boku. Bohužel je nyní jasné, že úplné zotavení jeho hlasivek není možné."

„Na závěr bychom rádi poděkovali vám - nejlepším fanouškům na světě. Pouštějte si naši hudbu hlasitě, teď i navždy. Sněte dál. Díky vám se naše sny staly skutečností," zakončila kapela své emotivní prohlášení.

Aerosmith je americká rocková kapela založená v roce 1970 v Bostonu. Kapelu tvoří zpěvák Steven Tyler, kytaristé Joe Perry a Brad Whitford, baskytarista Tom Hamilton a bubeník Joey Kramer. Aerosmith je známá svým charakteristickým stylem, který kombinuje hard rock, blues rock a glam rock, a také svým energickým živým vystupováním.

Kapela se proslavila řadou hitů, včetně „Dream On“, „Sweet Emotion“, „Walk This Way“, „Crazy“, „Cryin’“, „I Don’t Want to Miss a Thing“ a mnoha dalších. Jejich alba, jako jsou „Toys in the Attic“ (1975) a „Rocks“ (1976), patří mezi klasiky rockové hudby. Aerosmith je často označována jako "největší americká rocková kapela".

Aerosmith získala mnoho ocenění, včetně čtyř cen Grammy, a byla uvedena do Rock and Roll Hall of Fame v roce 2001. Kapela měla vliv na mnoho dalších hudebníků a zůstává jedním z nejprodávanějších hudebních umělců všech dob.

Témata: aerosmith