Druhé semifinále Eurovize skončilo! Tady je kompletní finálová sestava se sexy holkami!

Eurovize 2019 (Foto: Andres Putting)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. května 2019 21:00 | Aktualizováno: 17. května 2019 3:23

Po úterním, pro Česko úspěšném semifinále, začalo dnes úderem deváté hodiny večerní druhé semifinálové kolo populární pěvecké soutěže Eurovision Song Contest. V prvním semifinále se v Tel Avivu utkali zástupci 17 zemí. Českou republiku na místě reprezentovala kapela Lake Malawi, která postoupila do finále. Kdo postoupí dnes večer?

23:10 - Vážení čtenáři, dnešní online přenos končí. Těšíme se na vás při sobotním velkém finále.

23:09 - Ve velkém finále nebude chybět ani Dánsko, Norsko, Švýcarsko a závěrečnou desítku postupujících uzavře Malta.

23:07 - Postupuje i Švédsko, Rusko a Ázerbajdžán.

23:05 - Hlasy jsou sečteny. Prvním postupujícím do finále je Makedonie. Druhým se stalo Nizozemí. Třetí je Albánie. 

22:48 - Hlasování skončilo. Na pódiu se objevil Måns Zelmerlöw, vítěz Eurovize z roku 2015. V sobotním velkém finále se můžeme těšit i na jeho vystoupení.

22:36 - V rámci doprovodného programu během hlasování vystoupila slavná skupina Shalva Band sestávající z osmi členů s různým tělesným postižením. Na pódiu zahráli a zazpívali kultovní píseň A Million Dreams ze slavného muzikálu The Greatest Showman.

22:27 - Začalo hlasování. Čeští diváci tentokrát nehlasují, podpořit soutěžící budou moci až v sobotním velkém finále. Nemohou však poslat hlas Lake Malawi, dle pravidel nesmí žádná země hlasovat pro své zástupce,

22:23 - Posledním vystupujícím je zástupce Ázerbajdžánu Chingiz. S popovou písní Truth a neotřelým hlasem se řadí mezi pravděpodobné postupující do finále.

22:17 - Semifinále se řítí do finále. Předposlední zástupkyní byla makedonská zpěvačka Tamara Todevska. S písní Proud sice u diváků sklidila úspěch, její účast ve finále je ale otázkou.

22:13 - Nizozemec Duncan Laurence vsadil na pomalou baladickou klavírní píseň Arcade. Podle bookmakerů udělal dobře, je žhavým kandidátem na vítěze celé soutěže. 

22:10 - Norské trio KEiiNO chce navázat na deset let starý úspěch Alexandera Rybaka. Píseň Spirit in the Sky trhá skandinávské žebříčky, doknale ale roztančila i publikum v Izraeli.

22:07 - Vystoupení albánské zpěvačky Jonidy Maliqi připomíná nezapomenutelné vystoupení ukrajinské hvězdy Ruslany. Oproti ní ale s písní Ktheju Tokës sice nemá velké šance na vítězství, probojovat do finále by se ale mohla.

22:02 - Jedno z nejočekávanějších vystoupení předvedl ruský zástupce Sergey Lazarev. V roce 2016 obsadil v soutěži 3. místo s písní You Are The Only One, letos se pokouší probojovat s písní Scream.

21:54 - S méně nevýraznou písní vystoupil i Litevec Jurij Veklenko. Song Run with the Lions má sice naději postoupit, mezi favority na výhru celé soutěže ale nepatří.

21:50 - Úspěch sklidila u diváků i osmnáctiletá Michela Pace, která reprezentovala Maltu s písní Chameleon.

21:48 - Andělská křídla, andělská píseň. Chorvatský osmnáctiletý zástupce Roko se rozhodl song The Dream zazpívat v rodném jazyce.

21:43 - Rakousko v loňském roce téměř vyhrálo. SKončilo na druhém místě za zpěvačkou Nettou. Nepředpokládá se, že by letos Pænda s písní Limits mohla úspěch zopakovat.

21:38 - Žhavým favoritem na postup je i švédský zpěvák John Lundvik s rychlejší popovou písní Too Late for Love. Ve své zemi je slavným zpěvákem, povede se mu uchvátit i zbytek světa?

21:35 - Letošní večer je zatím plný pomalejších rytmických písní. Předvedla ji i dánská zástupkyně Leonora  s písní Love Is Forever.

21:28 - První část večera zakončila rumunská zpěvačka Ester Peony  s písní On a Sunday. Kamery se následně otočily ke Conchitě Wurst, zpěvačce, která vyhrála Rakousku soutěž v roce 2014. Vystoupí v sobotu na velkém finále.

21:24 - Lotyšská zpěvačka Carousel vsadila více na svůj hlas a melodickou baladu, než na okázalé vystoupení. Píseň That Night by mohla na postup do finále stačit, ačkoliv je velmi repetetivní.

21:18 - Švýcarský zástupce Luca Hänni sklidil s písní She Got Me úspěch. Na internetu se už před vystoupením dočkal velké podpory od fanoušků a je jedním z favoritů na postup do finále.

21:15 - Podobný hudební styl zvolila i moldavská zpěvačka Anna Odobescu s písní Stay. Její vystoupení doprovázelo neuvěřitelné pískové umělecké dílo.

21:11 - S romantickou písní vystoupila irská zástupkyně Sarah McTernan.  Píseň s názvem 22 sice předvedla barevné kreace v melodii popové balady, v silné konkurenci ale nemá moc šancí.

21:08 - Jako první se divákům představila arménská zpěvačka Srbuk s popovou písní Walking Out. 

21:05 - I dnes se o postup do finále utká 18 zemí. Postoupit jich však může jen deset. Mezi největší favority patří Nizozemí, šanci má ale i ruský zástupce, který soutěž nereprezentuje poprvé.

21:00 - Za doprovodu bujarého potlesku začalo v Tel Avivu druhé semifinálové kolo nejsledovanější nesportovní události na světě - pěvecké soutěže Eurovize. Vítáme vás u živého přenosu.

Témata: Eurovize