Nominacím na Grammy vévodí Jay-Z. Kdo letos překvapí?

Jay-Z 17

Autor: stars24.cz

28. listopadu 2017 15:58

Letošním nominacím na americké hudební ceny Grammy vévodí rapper Jay-Z, který má šanci získat ocenění v osmi kategoriích včetně nejlepšího alba, písně i nahrávky roky.

Tři nominace získal zpěvák Bruno Mars, který před více než týdnem zcela ovládl udělování hudebních cen American Music Awards, které se rozdávají podle internetového hlasování fanoušků. Ceny 60. ročníku soutěže se budou udělovat 28. ledna 2018.

Agentura AP poznamenala, že nominacím, které byly dnes oznámeny, vévodí umělci věnující se rapu a R&B. Například hiphoper Kendrick Lamar má sedm nominací a rapper Childish Gambino pět nominací včetně těch hlavních, jako je album roku.

O titul album roku se utkají vedle Jay-Z a jeho desky s názvem 4:44, Gambino a jeho Awaken, My Love!, Lamar s DAMN, zpěvačka Lorde s Melodrama a Mars s albem 24K Magic.

V kategorii nejlepší píseň roku, která je oceněním textařů, pak svedou boj skladby 4:44 v podání Jay-Z, Marsův ústřední hit That's What I Like či skladba rappera Logica s názvem 1-800-273-8255, která je míněná jako prevence proti sebevraždám, neboť její název se shoduje s americkou linkou pomoci lidem, kteří si chtějí vzít život.

Ceny Grammy mají více než 80 kategorií, ocenění dostávají také interpreti jednotlivých hudebních žánrů včetně vážné hudby. Letos v únoru cenám Grammy kralovala britská zpěvačka Adele, která zvítězila v pěti kategoriích. Stejný počet cen dostal posmrtně také britský hudebník David Bowie a jeho album Blackstar. Naopak česká pěvkyně Magdalena Kožená nominaci neproměnila.

Témata: Grammy Jay-Z Bruno Mars