Konec Zlatého slavíka? Gott má smůlu!

Český slavík 2017 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. dubna 2019 14:15 | Aktualizováno: 15. dubna 2019 19:29

Vrátí se letos po roční pauze hudební anketa popularity Zlatý slavík? Zatímco v soukromí se prý hlavní pořadatel Jaroslav Těšínský nechal slyšet, že ne, v médiích o letošním ročníku mlží. Má vůbec anketa podporu zpěváků a hudebníků?

Stane se to, co mnozí lidé z hudební branže už delší dobu předvídají? Zlatý slavík může definitivně skončit, zatím to vypadá, že minimálně letos se předávání cen popularity, kterým dlouhá léta kraloval legendární Karel Gott, neuskuteční.

„Nedávno jsem slyšela pořadatele Jaroslava Těšínského říkat na večírku, že se ruší i letošní ročník, že to nezvládnou,“ řekla serveru eXtra.cz jedna ze známých osobností českého šoubyznysu. V tom kontextu se sluší připomenout, že Slavíci se nekonali už loni, k čemuž přispěl obrovský skandál z ročníku 2017.

Tehdy provázely vyhlášení výsledků kontroverze, jelikož pořadatelé znemožnili vítězství skupiny Ortel, která získala nejvíce hlasů ze všech. Kontroverzní kapele však byl započítán počet hlasů z předchozího ročníku, což ji odsunulo na druhou příčku za Kabát.

K organizátorům dlouhá léta patří Jaroslav Těšínský, kterého server eXtra.cz rovněž konfrontoval s otázkou, zdali se anketa letos uskuteční. „Přípravy letošního ročníku jsme nezrušili. Zatím. Závisí to na mnoha faktorech. I na získání sponzorů a televizní stanice, která by soutěž mohla vysílat v přímém přenosu,“ tvrdí Těšínský.

Zatímco některé zpěváky by úplný konec Zlatého slavíka stoprocentně mrzel, mnoha hudebníkům by to nevadilo. „Je mi to jedno,“ řekla loni ke zrušení ankety několikanásobná vítězka Petra Janů. „Bohužel ztratil na kreditu. Pro mě není tak důležitý,“ nechal se tehdy slyšet Michal David.

Témata: Český slavík Hudba Michal David Petra Janů