Skandál na Českém slavíkovi: Kabát požaduje vysvětlení kvůli hlasům pro Ortel

Český slavík 2017

Autor: stars24.cz

27. listopadu 2017 18:47

Kapela Kabát žádá po organizátorech ankety Český slavík vysvětlení kvůli odebrání některých hlasů kontroverzní skupině Ortel. Agentura Musica Bohemica vidí porušení fair play především v obsahu široce sdíleného facebookového profilu Tomáš Ortel Českým slavíkem 2017, který byl aktivní od 19. září.

Pořadatel se rozhodl započíst skupině i zpěvákovi stejný počet bodů, který získali vloni, kdy podobné porušení pravidel nezjistil. Během sobotního vyhlašování výsledků ankety o tom organizátor neinformoval, oznámil to jen později na internetu.

Organizátorům vadí facebookový profil Tomáš Ortel Českým slavíkem 2017, který byl aktivní od 19. září. "Vyzývá se zde k zapojení do organizované akce, aby se konkrétní subjekt stal Zlatým slavíkem. Tedy nikoli, aby lidé posílali hlasy podle svého skutečného názoru, ale aby se zapojili do akce za určitým cílem a získávali pro něj další osoby a fankluby," uvedli zástupci agentury Musica Bohemica.

Agentura dále zdůraznila, že při svém rozhodování neřešila obsah písňových textů Ortelu, které jsou někdy označovány za kontroverzní. Respektuje vyjádření soudního znalce, že nepřekračují zákon. Z porušení pravidel pořadatel neobviňuje skupinu Ortel ani žádnou konkrétní osobu. Vzhledem k anonymitě sociálních sítí to mohl být prakticky kdokoli.

Ke kauze se chce Kabát vyjádřit v úterý před svým koncertem v pražské O2 aréně. Kabát v sobotu získal podvanácté Českého slavíka v kategorii kapela roku, Ortel skončil druhý.

Témata: Český slavík Skupina Kabát