Ceny Anděl 2018! Sošku mají Lucie, Barbora Poláková i Miro Žbirka!

Barbora Poláková

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. března 2019 22:54 | Aktualizováno: 5. března 2019 23:11

V úterý večer se v pražském Foru Karlín udělovaly hudební ceny Anděl. Interpretkou roku se stala zpěvačka Barbora Poláková, interpretem zpěvák Miro Žbirka. Skupinou roku jsou Monkey Business.

Sošku jako první převzala za kategorii sólová interpretka Barbora Poláková. V projevu poděkovala Tomášovi Měcháčkovi s Davidem Hlaváčem. Dodala, že by na pódiu nestála bez Honzy Muchowa.

Další ocenění dostala kapela Lucie za skladbu roku. Tou se stala píseň Nejlepší, kterou znám. Kapela si ale sošku osobně nevyzvedla a převzal ji manažer Oskar Petr.

V kategorii rock zabodovala kapela The Atavists z Hradce Králové. Kategorii folk ovládli Žamboši, kteří si cenu odnesli za desku Louvre. Cenu získali už potřetí.

Sólovým interpretem roku se stal Miro Žbirka za desku Double Album. V projevu poděkoval všem, kteří se na jeho tvorbě podíleli.

Skupinou roku se stali Monkey Business. Zpěvák Matěj Ruppert podotknul, že ocenění jen potvrdilo, že jsou nejlepší. Cenu získali za album Bad Time For Gentlemen.

Cenu za kategorii rap si odnesli Ty Nikdy. V kategorii Alternativa a elektronika vyhráli Floex & Tom Hodge. Za klasickou hudbu si sošku odnesla Česká filharmonie za nahrávku Bohuslav Martinů – Čím lidé žijí.

Cenu za album roku si odnesla skupina Lucie za desku EvoLucie. Závěrem večera byl za celoživotní přínos oceněn hudebník Michal Prokop.

Témata: Ceny Anděl Barbora Poláková Miro Žbirka Skupina Monkey Bussines Skupina Lucie