Skupina Chinaski se rozpadla! Odešla většina členů

Skupina Chinaski

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. listopadu 2017 10:22

Skupinu Chinaski opouštějí trumpetista Petr Kužvart, saxofonista Štěpán Škoch, baskytarista Ondřej Škoch a bubeník Ota Petřina. Zůstávají zpěvák Michal Malátný a kytarista František Táborský. Stávající sestava dohraje domluvené letošní akce.

Oznámili to Malátný a Táborský na facebookové stránce kapely. Kapelu založili v roce 1987 pod názvem Starý hrady Malátný a již zesnulý Pavel Grohman.

Podle vyjádření zbylých dvou členů skupina ztratila "vnitřní chemii". "V určitých ohledech jsme se zacyklili, hudebně vidíme věci odlišně a nepřišli jsme na to, jak se z těch našich kruhů vymotat," sdělili.

"Nerozcházíme se ve zlém. Jen jsme si uvědomili, že teď potřebujeme kapelu dělat jinak a chceme to zkusit zažít ještě jednou s novými lidmi," oznámili Malátný a Táborský. "To neznamená, že bychom měnili styl, nebo vás připravili o vaše oblíbené písničky," doplnili.

V dosavadním složení dohraje Chinaski ještě domluvené akce do konce tohoto roku. Posledním veřejným koncertem, na němž uvidí lidé ještě i odcházející čtyři členy kapely, bude 18. prosince v Brně.

Témata: Skupina Chinaski