Legendární Beach Boys se vrací do Prahy!

Beach Boys

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. února 2019 14:31

Beach Boys se vrací do České republiky. Jedna z nejvlivnějších a nejúspěšnějších hudebních skupin 20. století působí na scéně již téměř 60 let a 16. června vystoupí v pražské Lucerně.

Přestože The Beach Boys dělají hudbu více než půl století, i nadále pokračují ve své jízdě na vlnách, která nemá v amerických hudebních dějinách obdoby. The Beach Boys se stali synonymem pro životní styl Kalifornie a americkou ikonou pro fanoušky po celém světě. The Beach Boys vystoupí 16. června 2019 ve velkém sále pražské Lucerny.

Od doby, kdy zpěvák Mike Love napsal text k prvnímu hitu The Beach Boys, skladbě Surfi n (1961), dosáhly desítky hitů kapely prvních příček hitparád a staly se věčnými hymnami americké mládeže: “Surfi n’ USA,” “Surfer Girl,” “Fun, Fun, Fun,” “I Get Around,” “California Girls,” “Help Me Rhonda,” “Barbara Ann,” “Good Vibrations,” “Wouldn’t It Be Nice,” “Rock and Roll Music” a “Kokomo.”

The Beach Boys prodali přes 100 milionů alb po celém světě a získali více než 33 ocenění RIAA za zlaté a platinové prodeje svých nahrávek. Obdrželi také cenu Grammy za celoživotní úspěch a byli uvedeni do Rock & Rollové síně slávy. Během více než pěti dekád trvající kariéry odehráli více koncertů než jakákoliv jiná významná rocková kapela v hudební historii.

Témata: Beach Boys