Češi jásají: Ed Sheeran se vrací do Prahy! Na koncert do Leťňan se chystají desítky tisíc fanoušků

Ed Sheeran 2

Autor: Jan Novák, stars24.cz

22. září 2018 7:06

V současné době pravděpodobně není na světě prodávanější umělec než Ed Sheeran. Čerstvý držitel Řádu britského impéria, čtyřnásobný držitel Grammy a pětinásobný vítěz BRIT Awards, jehož živé koncerty patří celosvětově mezi nejžádanější akce, vystoupí 7. července 2019 v pražských Letňanech. Pořadatelé očekávají obrovský zájem desetitisíců fanoušků.

Napovídají tomu nejen počty prodaných vstupenek po celém světě, ale i Sheeranův rekord čtyř vystoupení na londýnském stadionu Wembley, která byla vůbec největším sólovým vystoupením bez doprovodné kapely, jaké kdy Spojené království vidělo.

Ed Sheeran do Prahy zavítá v rámci evropského turné „Divide“ 2019. Atraktivitu pražského koncertu jistě zvyšuje i fakt, že nejpopulárnější světový umělec vynechá okolní státy jako Polsko nebo Slovensko. Do České republiky se umělec vrací po čtyřech letech po svojí beznadějně vyprodané tuzemské premiéře v Tipsport Areně. „Je nám opravdu velkou ctí, že jsme dostali možnost Eda Sheerana do Prahy opět přivézt. Byli jsme u jeho tuzemského začátku v roce 2015, kdy jsme pořádali první pražský koncert. Od té doby s hrdostí sledujeme jeho raketový růst,“ říká Lenka Muráriková z pořádající agentury.

Ed Sheeran v loňském roce vydal svoje třetí studiové album „÷“ (Divide), které získalo ocenění Grammy, a dosud se jej prodalo více než 15,5 milionů kopií.

Od té doby dominoval všem světovým hudebním žebříčkům. Album „÷“ přineslo světové singly jako Shape of You (třetí nejprodávanější singl všech dob ve Velké Británii a vůbec nejčastěji streamovaná skladba na Spotify), Castle on Hill, Galway Girl, Perfect nebo Happier a patří tak po předchozích albech „+“ (Plus, 2011) a „x“ (Multiply, 2014) k dalším průlomovým deskám světové hudební historie. Na konci roku 2017 obdržel Ed Sheeran Řád britského impéria za své aktivity v oblasti hudby a charity, toto ocenění se tak řadí k dalším, které během své kariéry získal, včetně 4x Grammy, 4x Ivor Novello, 5x BRIT Awards, 6x Billboard Awards a mnoha dalších.

Témata: Ed Sheeran Koncert Praha