Marie Rottrová měla úspěch. Publikum na Benátské! si vytleskalo dva přídavky!

Rottrová, Marie

Autor: ČTK, stars24.cz

28. července 2018 20:54

Na hudebním festivalu Benátská! poprvé v jeho šestadvacetileté historii zazpívala Marie Rottrová. Liberecké publikum ji nechtělo pustit z pódia a vytleskalo si dva přídavky.

Populární zpěvačka tisícům posluchačů nabídla své poprockové hity. "Moc často na festivalech nejsem, ale mám to prostředí ráda. Zpívání open air úplně zbožňuju, takže se moc těším," řekla Rottrová ČTK před vystoupením.

Na koncertu nakonec nezazněly avizované soulové duety s Petrem Němcem. Hudebník, který s Rottrovou vystupoval ve skupině Flamingo, se z rodinných důvodů omluvil. Vedle svých hitů jako Řeka lásky nebo Ten vůz už jel vzpomenula na zemřelého Pavla Bobka a jejich duet S tím bláznem si nic nezačínej.

Nechyběla ani skladba Markétka známá v podání polské zpěvačky Maryly Rodowiczové. Nadšené publikum si vytleskalo dva přídavky, ve kterých se dočkalo písně Lásko, voníš deštěm z repertoáru Black Sabbath a skladby Kůń bílý.

Rottrová před sedmi lety oznámila, že přestane koncertovat. Nakonec však na rok 2013 nečekaně připravila šest vánočních koncertů a postupně absolvovala další. Zpěvačka, která za svoji kariéru nazpívala přes 600 písniček, byla v roce 2011 Akademií populární hudby uvedena do Síně slávy.

Program festivalu Benátská! dnes zahájila kapela This, jejímž členem je také herec a režisér Vojta Kotek. Kapela prvním stovkám festivalových nadšenců krátce po poledni nabídla svůj řízný rock. Na hlavním pódiu se dále představil Děda Mládek Illegal Band, hanspaulská legenda Žlutý pes s Ondřejem Hejmou, Miro Žbirka a Aneta Langerová.

Druhá scéna nazvaná Rok Republiky stage nabídla mimo jiné písničkáře Pavla Caltu, Pokáče a Voxela. Zejména mladé publikum pak přitáhl Ben Cristovao.

Témata: Benátská! festival Benátská! Marie Rottrová