Eurovize 2024 má hostitelské město! Kde může Česko zopakovat finálovou účast?

Eurovize, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

7. července 2023 20:10

Švédsko bude jako vítězná země letošního ročníku v příštím roce hostit závěrečná klání soutěže Eurovision Song Contest neboli Eurovize. Skandinávská země nakonec upřednostnila Malmö před hlavním městem Stockholmem.

Malmö se nachází na jižním pobřeží země a s více než 347 tisíci obyvatel je třetím největším městem Švédska. Zdejší aréna bude hostit semifinále v úterý 7. a ve středu 9. května a finále v sobotu 11. května. Informovala o tom BBC.

"Jsme vzrušeni z návratu do tohoto vibrujícího a dynamického města, které už dokázalo, že má místo a infrastrukturu, které jsou perfektní pro největší světovou živou hudební událost," řekl ředitel Eurovision Song Contestu Martin Österdahl.

Švédsko, které je domovskou zemí největších legend v historii soutěže - kapely ABBA, bude soutěž hostit celkově již posedmé. Samotné Malmö se pořadatelství ujme potřetí, interpreti už zde předvedli své umění v letech 1992 a 2013.

Také před deseti lety získala pořadatelství pro Švédsko zpěvačka Loreen, dvojnásobná vítězka Eurovize, která ovládla letošní ročník. Česká dívčí skupina Vesna se probojovala do finále, kde obsadila desáté místo.

Témata: Eurovize Švédsko