Rána pro fanoušky! Legendární Aerosmith po 50 letech končí!

Aerosmith 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. května 2023 18:14

Americká rocková skupina Aerosmith má pro fanoušky zdrcující zprávu. Oznámila totiž své poslední, rozlučkové turné z názvem Peace Out. Odstartuje 2. září a kapela v rámci odehraje 40 koncertů. Pak skončí.

Poslední koncert se odehraje 26. ledna v Montrealu a kapela jím završí své 50leté působení na hudební scéně. "Myslím, že je čas," řekl kytarista Joe Perry podle televize ABC News.

Dodal, že je na čase se rozloučit, protože každý ze zakládajících členů má už přes 20 let. Nejstarší je fronamtn kapely Steven Tyler, který má 75. "Máme příležitost oslavit 50 let, dokud jsme tady," dodal Perry s tím, že nikdy není jasné, jak dlouho budou všichni natolik zdraví, aby mohli rozlučkový koncert uskutečnit. 

Aerosmith patří mezi nejpopulárnější kapely světa. Měli i vlastní poločasovou show v Super Bowlu v roce 2001 a v roce 1999 dokonce měli i vlastní atrakci v zábavním parku v Disney Worldu na Floridě. 

Zatím není jasné, zda kapela ohlásila všechny koncerty v rámci svého posledního turné. Perry dodal, že by mohla být přidána další města doma i v zahraničí. "Je to poslední turné na rozloučenou," dodal.

Témata: aerosmith