Ceny Anděl za dveřmi! Kdo je bude moderovat a kteří hosté vystoupí?

hudební ceny

Autor: ČTK

25. března 2023 12:46

Na předávání letošních 32. cen České hudební akademie Anděl 15. dubna v prostorách pražského Výstaviště vystoupí Richard Müller, 7krát3, Lenny, Vypsaná Fixa, Prago Union a další. Večerem v přímém přenosu České televize provede herec Kryštof Bartoš.

"Každým rokem oslavujeme na cenách Anděl českou hudbu v celé její šíři a oceňujeme ty, jejichž nahrávky v daném roce vyhodnotila Česká hudební akademie jako ty nejzdařilejší. Zároveň je naším cílem představit tuto tvorbu veřejnosti atraktivní formou a věnovat co nejvíce prostoru těm, kterým tento večer patří – samotným hudebníkům," uvedla producentka cen Anděl Lucie Hájková.

S ohledem na počty nominací jsou favority letošních cen po Miroslavu Žbirkovi, který je in memoriam nominovaný ve čtyřech kategoriích, zpěvák 7krát3 a kapela Vypsaná Fixa se třemi nominacemi nebo zpěvačka Pam Rabbit, která se díky svému debutu může stát letošním objevem i nejlepší sólovou interpretkou. Všichni tito hudebníci se objeví na pódiu minimálně jako vystupující.

"I letos se snažíme přistoupit ke každému vystupujícímu individuálně a vytvořit pro každou píseň, která během večera zazní, originální výtvarný koncept. Podoba živých vystoupení, která vznikne pouze pro daný večer, bude po odvysílání zveřejněna ve formě živých videoklipů na YouTube kanálu cen Anděl," sdělil art director Matyáš Vorda.

Akademici v hlasování o cenách Anděl rozhodovali o nejlepších nahrávkách vydaných v roce 2022 ve čtrnácti hlavních i žánrových kategoriích a o novém laureátovi Síně slávy. Vyjma poslední zmíněné kategorie se hlasovalo tříkolovým systémem. Do Síně slávy bude tradičně uvedena osobnost, která nasbírala od akademiků nejvíce hlasů již v prvním kole. Celkově hlasovalo přes 440 akademiků, odborníků napříč hudební branží.

Témata: Ceny Anděl