One Republic v Česku: Slavná kapela přijede na Colours of Ostrava!

Ilustrační fotografie.

Autor: stars24.cz, ČTK

13. října 2022 19:00

Jednou z hlavních hvězd dalšího ročníku festivalu Colours of Ostrava bude americká pop rocková kapela OneRepublic. Je to první kapela, kterou pořadatelé hudební přehlídky zveřejnili z chystaného programu. ČTK to dnes řekl mluvčí festivalu Jiří Sedlák. Jubilejní 20. ročník akce se uskuteční 19. do 22. července 2023 opět v industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic.

"OneRepublic si v čele se svým charismatickým zpěvákem, multiinstrumentalistou a autorem mnoha skladeb Ryanem Tedderem vydobyla místo jedné z nejúspěšnějších současných světových kapel," uvedl Sedlák. Kromě slavných hitů jako Secrets či Apologize zazní i skladby z poslední nahrávky.

V únoru kapela vydala singl West Coast poutající na šesté studiové album. Jejich nová skladba I Ain´t Worried se letos objevila také na soundtracku k filmu Top Gun: Maverick. "Z OneRepublic máme velkou radost. Jsem nadšená, že jako první hvězdu příštího ročníku můžeme fanouškům festivalu nabídnout právě takto velké a úspěšné jméno současné hudební scény. A slibujeme, že brzy budou následovat další," uvedla ředitelka Colours of Ostrava Zlata Holušová.

OneRepublic jsou podle ní jednou ze současných globálně nejúspěšnějších světových kapel. Svědčí o tom jak vyprodaná stadionová turné, tak i miliardová přehrání jejich nejslavnějších hitů. Jako autor za nimi stojí především zpěvák, multiinstrumentalista a charismatický frontman Ryan Tedder. Vedle vlastní kapely také skládá pro Beyoncé, Eda Sheerana nebo Paula McCartneyho. Navíc je vyhledávaným autorem skladeb k filmům a seriálům.

Festival Colours of Ostrava nabídne příští rok v červenci na desítce hudebních scén program čítající několik stovek interpretů všech žánrů z celého světa a na dalších scénách výjimečný nehudební program včetně mezinárodního fóra Meltingpot, divadel, filmů, workshopů i výtvarných aktivit.

Témata: Colours of Ostrava Hudba