Masters Of Rock odstartoval! Co letos nabídne?

Ilustrační foto

Autor: ČTK

7. července 2022 18:49

Letošní 18. ročník festivalu Masters of Rock zahájila dnes po poledni ve Vizovicích na Zlínsku domácí folkrocková kapela Fleret. Skupinu, která je jakousi bigbítovou odnoží českého folku, založil její kapelník a manažer Zdeněk Hrachový.

První fanoušky začali organizátoři do areálu vizovické likérky, která je tradičním dějištěm festivalu, vpouštět v 10:00. Festival je vyprodaný, očekává se tedy účast více než 20.000 lidí. 

Podobně jako v předchozích letech se pořadatelům osvědčila možnost výměny vstupenek za identifikační náramky předem. Návštěvníkům byla služba k dispozici od úterý, díky tomu se dnes u vstupů do areálu netvořily dlouhé fronty. 

Festival potrvá do neděle. Hlavním lákadlem úvodního dne je vystoupení německé metalové formace Heaven Shall Burn. Na pódiu dnes vystoupí i finští Amorphis, česká rocková stálice Citron, finská hardrocková kapela Lordi a brazilská thrashmetalová skupina Sepultura. Hlavní hvězdou festivalu je však britská heavymetalová legenda Judas Priest, která zahraje v sobotu večer.

Témata: Masters Of Rock festivaly