Metallica opět uchvátila Prahu: Šlo to i bez Jožina z bažin!

Metallica

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. června 2022 12:40

V areálu letiště v pražských Letňanech ve středu večer vystoupila americká kapela Metallica. Na její koncert dorazily desítky tisíc lidí, kteří se dočkali výborné show plné skvělých hitů.

Metallica už na stejném místě vystoupila v srpnu 2019, celkově šlo o její devátý pražský koncert. V Česku se američtí hudebníci představili také v Brně a Milovicích.

Kapela si české publikum získala v dubnu 2018 během vystoupení v O2 areně coververzí písničky Jožin z bažin od Ivana Mládka. Tentokrát si vypůjčily skladby od jiných interpretů. 

Středeční koncert totiž uvedly dvě reprodukované skladby - It's a Long Way to the Top (If You Wanna Rock 'n' Roll) od kapely AC/DC a Ecstasy of Gold od Ennia Morriconeho z legendárního westernu Hodný, zlý a ošklivý. 

Metallica za podpory projekce i pyrotechnických efektů dále zahrála oblíbené písně Whiplash, Enter Sandman, Master of Puppets nebo Seek & Destroy. Nechyběla ani jejich nejznámější skladba Nothing Else Matters. Píseň, kterou zpěvák a kytarista James Hetfield složil pro svoji manželku.

Témata: Metallica