Legenda pokračuje! Slavní Plexis nekončí, obměnili sestavu

skupina Plexis 3

Autor: ČTK

8. května 2022 19:00

Jedna z nejstarších českých punkových kapel Plexis pokračuje v činnosti. Přestože se loni psalo, že po odchodu tří členů končí, v obměněné sestavě má již do konce roku kalendář koncertů plný a chystá novou desku.

Své působení v Plexis před časem ukončili kytarista Dušan Lébl, bubeník Martin Švec a baskytarista Eda Fröhlich kvůli "odlišným představám o fungování kapely".

Pětapadesátiletý Hošek, který na začátku 80. let patřil k prvním pražským punkerům a po vzoru Sida Viciouse, baskytaristy Sex Pistols, si nechal říkat "Sid", se k odchodu bývalých spoluhráčů nechce vyjadřovat. "Ať si dělají, co chtějí. Nestačil jsem se divit tomu, co jsem četl, ale naštěstí to nakonec kapelu posílilo a posunulo o kus dál," prohlásil.

Po několika změnách se sestava kapely na konci loňského roku ustálila. Aktuálně ji tvoří zpěvák a textař Hošek, Jan Nedoma (kytary), Vlasta Zahradník (baskytara) a Bakó Sándor (bicí).

Skupina Plexis si v době své největší slávy zahrála jako předkapela slavných představitelů punkového hnutí včetně legendárních Ramones v pražské Lucerně. Zatímco hudební styl punk budí spíše vášně, emoce, kontroverze a občas i obecné pohoršení, Hošek s Plexis svůj svět vždy prezentoval jako jeden velký mejdan. Vypovídá o tom i jejich největší hit Svět jsou bary.

Témata: skupina Plexis