Asonance truchlí: Dvě úmrtí během pár dní! Zavinil je covid!

Asonance, zpěvačka Hana Horká sedí vlevo dole.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

17. ledna 2022 9:19 | Aktualizováno: 17. ledna 2022 11:26

Horší vstup do nového kalendářního roku snad ani mít nemohli. Členové skupiny Asonance se museli za necelé tři týdny vyrovnat se ztrátou dvou lidí. Na vině je podle všeho covid-19.

Asonance je po konci Spirituál kvintetu jednou z nejdéle působících folkových skupin na tuzemské scéně. Její historie se datuje až do roku 1976. Letošní rok pro ni ale nezačal dobře, o čemž svědčí příspěvky ve veřejné facebookové skupině.

V úterý 4. ledna nejprve přišla zpráva o úmrtí bývalého člena formace Bohumila Sýkory. Rodina, příbuzní a přátelé se s ním už v minulém týdnu naposledy rozloučili.

Další smutné oznámení se objevilo i na webu Asonance o uplynulém víkendu. V neděli 16. ledna zemřela zpěvačka Hana Horká. "Některým zprávám se nechce uvěřit. Ale budeme muset," uvedli její kolegové. 

Podle dostupných informací oba výše zmínění hudebníci podlehli nákaze covidem-19. Horká přitom na facebooku v uplynulých dnech napsala, že nemoc právě prodělala. Podle slov jejího syna šla dokonce nákaze naproti, což se jí vymstilo. 

"Získávání protilátek nemocí neuznávám dávno. O to víc, když se mi vlastní máma udusí v posteli. Sorry not sorry. Kvůli svobodě a názoru mi maminka nepřijde k promoci, svatbě, křtinám atd.," konstatoval a dokonce označil některé osobnosti, které vystupují proti vakcinaci, za "absolutní odpad". Sám lidi vyzval, aby se očkovat nechali. 

Témata: Asonance (kapela)