ABBA vydala další novou píseň! Album se blíží!

skupina ABBA

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

23. října 2021 9:36

Švédská popová skupina ABBA před nedávnem oznámila, že se bezmála 40 let po rozpadu dala opět dohromady a vydává nové album. Z ní už vypustili dvě písně, a nyní je venku třetí!

Album s názvem Voyage podle agentury AP vyjde 5. listopadu, v květnu příštího roku bude následovat série koncertů, na kterých však členové kapely vystoupí pouze virtuálně jako hologramy, či přesněji digitální obrazy "abbatary".

"Nejdřív jsme udělali jednu píseň, pak více. Pak jsme si řekli: Proč neuděláme celé album?" uvedl uvedli 76letý Björn Ulvaeus. Právě chystaná show podnítila vznik alba, které obsahuje nové písně jako I Still Have Faith In You a Don’t Shut Me Down, nebo nově zveřejněnou píseň Just A Notion.

album The Visitors z roku 1981 bylo dosud posledním z repertoáru švédské čtveřice. Skupinu založili počátkem 70. let Ulvaeus a Benny Andersson se svými tehdejšími partnerkami Agnethou Fältskogovou a Anni-Fridou Lyngstadovou.

Během následujícího desetiletí se z ní stal fenomén, který pravidelně bodoval v hudebních žebříčcích řady zemí. ABBA po celém světě prodala stovky milionů alb a singlů, čímž se zařadila mezi nejprodávanější umělce historie.

Nová vystoupení se budou konat 50 let po založení skupiny, jejíž název je akronymem křestních jmen jejích členů. Jejich hudba zůstala i desítky let po rozpadu formace všudypřítomní, částečně i díky muzikálu Mamma Mia! a dvou navazujících filmů.

Témata: skupina ABBA